Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Ψωμί για τοστ από...Σπίτι



Μια εναλλακτική πρόταση για ψωμί του τοστ. Αποφεύγουμε τα βελτιωτικά και τα συντηρητικά!!!!!!!!

Υλικά
§  600 γρ. αλεύρι πολυτελείας ή 400 γρ. για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. μαλακό.
§  250 γρ. χλιαρό νερό
§  1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
§  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
§  2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
§  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο (προζύμι εάν υπάρχει)
και έχουμε απίθανη γεύση !

Οδηγίες

1.     Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και κολλώδης ζύμη.
2.     Χτυπάμε περίπου 5-10 λεπτά.
3.     Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
4.     Έπειτα τοποθετούμε την ζύμη μας σε μια φόρμα που πριν έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.
5.     Σκεπάζουμε με ζελατίνα καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για 4-5 ώρες.
6.     Μόλις η ζύμη μας ανέβει, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Μικρά tips
Η ζύμη μας πρέπει να κολλάει στα χέρια μας. Δεν είναι όπως του ψωμιού.
Βρέχουμε τακτικά τα χέρια ώστε να μπορέσουμε να την βάλουμε στην φόρμα.
Οταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.Επειτα το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ψιλές φέτες.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 10 ημέρες κλεισμένο καλά σε σακκούλα η στην κατάψυξη για ένα μήνα.


2 σχόλια:

  1. το σπιτικο ψωμι ειναι το καλυτερο αλλα δυστυχως δεν εχουμε χρονο να το φτιαχνουμε συχνα.. τα παιδια μου παντως ειναι απολυτως ευχαριστημενα και με το τοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή