Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σως φετας





Μια σως με Eλληνική γεύση !




Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 150 γρ. φέτα
  • προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη

    Οδηγίες


    1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή το βούτυρο με το γάλα
    2. Αφού ζεσταθούν ρίχνουμε την φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει.
    3. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσει η φέτα.
    4. Η σως είναι έτοιμη

      Μικρά tips
      Μπορούμε να κάνουμε την ίδια σως και με ροκφόρ ή χαλούμι.
      Αν θέλουμε προσθέτουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας ή με ότι ταιριάζει το φαγητό που θα βάλουμε την σως.
      Μπορούμε να την βάλουμε σε ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο ή ακόμη και σε σαλάτα.

4 σχόλια:

  1. Απλα υπεροχη......αλλα ακομη καλυτερη ηταν η παρασκευη της αφου ακουγα αυτη την υπεροχη μουσικη......Laura e divina....ευχαριστω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα την κανω αυριο.Ηταν οτι εψαχνα!!!Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως το γάλα ειναι πολύ. Εβαλα παραπανω τυρι αποτι λεει η συνταγη και η σως δεν εσφιξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα την σως ελληνιστί σάλτσα δεν την θέλουμε να σφίξει.Δεν είναι ντιπ.Είναι σάλτσα που μπορούμε να ρίξουμε πχ στα μακαρόνια όπως όταν κάνουμε σάλτσα ντομάτας.

      Διαγραφή