Μια σως με Eλληνική γεύση !
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 150 γρ. φέτα
- προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή το βούτυρο με το γάλα
- Αφού ζεσταθούν ρίχνουμε την φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει.
- Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσει η φέτα.
- Η σως είναι έτοιμη
Μικρά tipsΜπορούμε να κάνουμε την ίδια σως και με ροκφόρ ή χαλούμι.Αν θέλουμε προσθέτουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας ή με ότι ταιριάζει το φαγητό που θα βάλουμε την σως.Μπορούμε να την βάλουμε σε ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο ή ακόμη και σε σαλάτα.
Απλα υπεροχη......αλλα ακομη καλυτερη ηταν η παρασκευη της αφου ακουγα αυτη την υπεροχη μουσικη......Laura e divina....ευχαριστω.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την κανω αυριο.Ηταν οτι εψαχνα!!!Ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως το γάλα ειναι πολύ. Εβαλα παραπανω τυρι αποτι λεει η συνταγη και η σως δεν εσφιξε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα την σως ελληνιστί σάλτσα δεν την θέλουμε να σφίξει.Δεν είναι ντιπ.Είναι σάλτσα που μπορούμε να ρίξουμε πχ στα μακαρόνια όπως όταν κάνουμε σάλτσα ντομάτας.
Διαγραφή