Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- χλιαρό νερό
- λίγο αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.
- Ρίχνουμε το νερό ώσπου να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
- Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε σε ζεστό μέρος
- Την επόμενη μέρα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πάλι.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια με δυο μέρες
- ώσπου να φουσκώσει και να έχει μια ελαφρώς ξινή μυρωδιά.
- Το προζύμι δεν είναι δύσκολο να πετύχει, αλλά δεν είναι και απλό.
- Θέλει να το διατηρήσουμε σε ζεστό μέρος ώσπου να κάνει τις φουσκάλες και να φουσκώσει.
Το ψωμί που θα φτιάξουμε με προζύμι, σίγουρα θα έχει την απόλυτη χωριάτικη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου