Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κορμός κάστανο



Υπέροχο λατρεμένο γλυκό από την φίλη μας Ιωάννα!Γευστικό εύκολο και παράλληλα εντυπωσιακό.
Οτι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ.

Υλικά
  • 1 κιλό κάστανα  ακαθάριστα
  • 1   κρέμα  σαντιγί  500 γραμμαρίων
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλλα
  • 1 σφηνάκι ρούμι  ή κονιάκ
  • 250 γραμμάρια  σοκολάτα κουβερτούρα
  • Καραμέλα σιρόπι ( εάν δεν την φτιάξετε εσείς υπάρχει και έτοιμη)
Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε την σαντιγί με την ζάχαρη  και την βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Καθαρίζουμε τα κάστανα και  τα πολτοποιούμε ώστε να γίνουν σαν πουρές. Ανακατεύουμε την σαντιγί με το κάστανο , ρίχνουμε  την κανέλλα λιώνουμε και την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο  μίγμα μας.
  4. Σε μια φόρμα αφού προηγουμένως έχουμε βάλει μεμβράνη, αδειάζουμε το μίγμα μέσα και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  5. Όταν  το σερβίρουμε στην πιατέλα μας  χύνουμε επάνω το σιρόπι καραμέλας και το γαρνίρουμε με κάστανα
  6.  
Μικρά tips
Eάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη κουβερτούρα μέσα.
Στην φωτογραφία αυτή είναι με κουβερτούρα μέσα και η διακόσμηση!

6 σχόλια:

  1. ααα! πολύ ωραίος ο κορμός σας κυριά μου , θα τον προτιμήσω και εγώ μιας και το κάστανο είναι το καλύτερο μου! :-) γλυκιά , παγωμένη καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια "παγωμένη" καλημέρα κι από μένα!
    Αλλά αυτός ο κορμός με ζέστανε!!!
    Είναι χάρμα οφθαλμών και τέρψη ουρανίσκου....
    Κάστανα λατρεμένα, μπράβο Ιωάννα μας!
    Ευχαριστούμε Μαράκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανταποδίδω την επίσκεψη και τί βλέπω..??
    ένα υπέροχο κέρασμα...
    να είσαι καλά και καλώς βρεθήκαμε..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα γλυκά που εχουν κάστανο τα βρίσκω πολύ φινα τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο,υπεροχο γλυκισμα,επικαιρο και δοκιμασμενο!
    κακο παιντι,καλα μαγειρεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα όλα τα γλυκά που έχουν κάστανο.Προλαβαίνω να το φτιάξω και ας τελειώνουν οι γιορτές τι λέτε?Μπράβο Ιωάννα είναι και πολύ εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή