Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Αρνάκι τυλιχτό


Ένα πιάτο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ξεχωριστό!
Ικανό να μας βγάλει ασπροπρόσωπους  και σε επίσημο γεύμα.Απλό και πάνω από όλα νόστιμο.

Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο 2-3 κιλά
αμπελόφυλλα
σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λαδόκολλα

Οδηγίες
Στρώνουμε σε μία λαμαρίνα του φούρνου την λαδόκολλα(να είναι μεγάλη γιατί θα τυλίξουμε με αυτήν το μπούτι).

Πλένουμε το κρέας  και με ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες.Βουτάμε τις καθαρισμένες σκελίδες στο αλατοπίπερο και τις βάζουμε μέσα στις τρύπες που ανοίξαμε στο κρέας.

Στην συνέχεια στρώνουμε λίγα αμπελόφυλλα πάνω στην λαδόκολλα,τόσα ώστε να καλύπτουν την μια επιφάνεια του κρέατος.
Έπειτα καλύπτουμε και το υπόλοιπο κρέας με αμπελόφυλλα.
Μετά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά την λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 2-3 ώρες στους 200 βαθμούς.Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο ζυγίζει το κρέας.

Μικρά tips
Όσα πιο αργά ψηθεί το κρέας τόσο καλύτερο θα είναι.Οι ποσότητες σκόρδου και αλατοπίπερου είναι κατά βούληση.Καλό θα είναι να μην βάλουμε πολύ αλάτι.
Πρός το τέλος για να ξεροψηθεί λίγο ανοίγουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε 5-10 λεπτά.
Προσοχή τα αμπελόφυλλα καίγονται εύκολα.
Καλή επιτυχία!!!

3 σχόλια:

  1. Τρέλλα το αρνάκι...και με αμπελόφυλλα..μμμμμμ!!!!
    Κι άλλη λαμαρίνα στα υπ' όψιν!!!! χαχαχα!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μαρα! Περασα να σου ευχηθω Καλα Χριστουγεννα με Υγεια και πολυ Αγαπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή