Μια εύκολη και εντυπωσιακή ιδέα για να σερβίρετε το ζυμωτό ψωμί!
Υλικά
- Αλεύρι
- μαγιά
- νερό
- σουσάμι
- αλάτι
- λάδι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Φτιάξτε μια ζύμη για ψωμί της αρεσκείας σας.
- Ζυμώνουμε το ψωμί μας και απευθείας πλάθουμε σε σχήμα μπαστούνι μεσαίου μεγέθους.
- Τοποθετούμε το μπαστούνι πάνω σε μια λαμαρίνα, αφού έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.
- Έπειτα αρχίζουμε και κόβουμε με το ψαλίδι το μπαστούνι μέχρι τα 3 / 4 του πάχους του σχηματίζοντας ένα φύλλο. (Βλέπε φωτογραφία).
- Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το κάτω μέρος του μπαστουνιού.
- Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, με ένα πινέλο αλείφουμε το ψωμί μας με νερό και αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι.
- Έπειτα αφήνουμε να φουσκώσει το «λουλούδι» μας για μισή ώρα περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά περίπου.
Ωραίο κόλπο Mara, για ένα στολισμένο τραπέζι είναι ότι πρέπει!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)
Καλημέρεεες!
Τώρα τι να πω;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό δεν είναι ψωμί, είναι "κέντημα"!!!!!
Ήξερα ότι είσαι μεγάλη φουρνάρισσα, αλλά και καλλιτέχνις επί της ζήμης....τώρα το ανακαλύπτω!
Μπράβο Μαράκι μας, ευχαριστούμε!!!
Μάρα πολύ εντυπωσιακό το ανθισμένο ψωμί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόλλησα το πρόσωπό μου στην οθόνη να καταλάβω.
Το κομμένο τμήμα γυρίζει ανάποδα επάνω από το πρώτο και λίγο λοξά, σωστά?
Απλό και με μαστοριά καμωμένο!
Συγχαρητήρια! γιατί μ΄αρέσει να κόβω τραγανό καλοψημένο ψωμοφυλλαράκι :)
Φιλί
Κόσμημα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για εορταστικό τραπέζι!
Γειά στα χέρια σου.
Μάρα μου τι όμορφη πρόταση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ εντυπωσιακό και ότι πρέπει για τραπέζι!!
Φιλιά xxx
Πάρα πολύ όμορφο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
παρα πολυ εντυπωσιακο για τραπεζι!!! τεεεεεεελειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή