Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Λουλουδένιο ψωμί


Μια εύκολη και εντυπωσιακή ιδέα για να σερβίρετε το ζυμωτό ψωμί!




Υλικά

  • Αλεύρι
  • μαγιά
  • νερό
  • σουσάμι
  • αλάτι
  • λάδι (προαιρετικά)
Οδηγίες

Φτιάξτε μια ζύμη για ψωμί της αρεσκείας σας.
  1. Ζυμώνουμε το ψωμί μας και απευθείας πλάθουμε σε σχήμα μπαστούνι μεσαίου μεγέθους.
  2. Τοποθετούμε το μπαστούνι πάνω σε μια λαμαρίνα, αφού έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.

  3. Έπειτα αρχίζουμε και κόβουμε με το ψαλίδι το μπαστούνι μέχρι τα 3 / 4 του πάχους του σχηματίζοντας ένα φύλλο. (Βλέπε φωτογραφία).
 
  1. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το κάτω μέρος του μπαστουνιού.
  2. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, με ένα πινέλο αλείφουμε το ψωμί μας με νερό και αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι.

  3. Έπειτα αφήνουμε να φουσκώσει το «λουλούδι» μας για μισή ώρα περίπου.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά περίπου.

7 σχόλια:

  1. Ωραίο κόλπο Mara, για ένα στολισμένο τραπέζι είναι ότι πρέπει!!
    :-)
    Καλημέρεεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι να πω;;;;;
    Αυτό δεν είναι ψωμί, είναι "κέντημα"!!!!!
    Ήξερα ότι είσαι μεγάλη φουρνάρισσα, αλλά και καλλιτέχνις επί της ζήμης....τώρα το ανακαλύπτω!
    Μπράβο Μαράκι μας, ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάρα πολύ εντυπωσιακό το ανθισμένο ψωμί!
    Κόλλησα το πρόσωπό μου στην οθόνη να καταλάβω.
    Το κομμένο τμήμα γυρίζει ανάποδα επάνω από το πρώτο και λίγο λοξά, σωστά?
    Απλό και με μαστοριά καμωμένο!

    Συγχαρητήρια! γιατί μ΄αρέσει να κόβω τραγανό καλοψημένο ψωμοφυλλαράκι :)

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόσμημα!!!
    Ότι πρέπει για εορταστικό τραπέζι!
    Γειά στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάρα μου τι όμορφη πρόταση...
    Είναι πολύ εντυπωσιακό και ότι πρέπει για τραπέζι!!
    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρα πολυ εντυπωσιακο για τραπεζι!!! τεεεεεεελειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή