Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Μαγειρεύοντας στολίδια


Αυτές τις μέρες εκτός από τις μαγειρικές μας δεξιότητες,αναδύεται από μέσα μας και ένα "καλλιτεχνικό" ταλέντο.Διακοσμούμε το σπίτι και πολλές φορές με ιδιόχειρες κατασκευές.
Εγώ σε αυτά τα πράγματα έχω που λένε "δυό χέρια ζεβρά".
Αυτά τα στολιδάκια τα είχα φτιάξει παλιά.Τώρα που με έπιασε ο καλλιτεχνικός μου οίστρος είπα να τα ξαναφτιάξω.

Υλικά

1 φλυτζάνι κανέλα 
4 κουταλιές ατλακόλ η γύψο
λίγο αλεύρι
1 φλυτζάνι νερό(περίπου)


Οδηγίες
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.Αν χρειαστεί νερό η αλεύρι προσθέτουμε αναλόγως.


Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε " "φύλλο"
Με  κούπ-κατ σε χριστουγεννίατικα σχήματα φτιάχνουμε τα στολίδια.



Tα διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Εγώ χρησιμοποιήσα γαρύφαλλα,μπαχάρι,σουσάμι και σπρέι χρυσό.





Κάνουμε μια τρύπα  σε κάποιο σημείο  και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 3-4 μέρες γυρνώντας τα καθημερινώς.Τέλος τα ψεκάζουμε εαν θέλουμε με σπρέι και στις τρυπούλες βάζουμε κορδέλα.


Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο θα μοσχοβολά .
Καλές γιορτές!

6 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.....Μπράβο καλλιτέχνη μου!!!!
    Καλές Γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέω εγώ ότι είσαι ταλέντο κάτι ξέρω. Υπέροχα είναι Μάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eιπα και εγώ....τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες μαγείρεψες???χαχα!!!
    Τα στολίδια ειναι πολύ ομορφα, κρίμα που δεν εχω τα υλικά να τα φτιάξω σήμερα το απόγευμα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάρα σ'ευχαριστώ που πέρασες από το μπλογκ μου. Πολύ όμορφα τα στολίδια που έφτιαξες. Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή