Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κολοκυθοανθοί γεμιστά


 Ενα υπέροχο φαγητό με άρωμα καλοκαιριού

Υλικά
Οι ποσότητες εξαρτώνται από τους ανθούς που έχουμε.
1 ανθός μια κουταλιά ρύζι.
φρέσκο κρεμμυδάκι(περίπου 1 κρεμμύδι ανά 3 ανθούς)
Αν δεν έχουμε φρέσκο κρεμμύδι βάζουμε ξερό.
αλάτι,πιπέρι
δυόσμος,μάραθο η άνιθο
ελαιόλαδο
τριμμένη φέτα η κάποιο σκληρό τυρί

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τους ανθούς και κόβουμε από μέσα τους στήμονες προσεχτικά μην τρυπήσουμε τους ανθούς.Τους γυρίζουμε ανάποδα ώστε να μείνουν ανοιχτοί.
Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα υπόλοιπα  υλικά μου και ανακατεύω.
Αρχίζω να γεμίζω τους ανθούς μέχρι την μέση και κλείνω όχι σφιχτά .Γυρίζω τον ανθό και τον τοποθετώ με το "κλείσιμο "κάτω στο ταψί.

Αφού τοποθετήσουμε  τα γεμιστά μου στο ταψί προσθέτουμε νερό και λίγο ελαιόλαδο.Προσέχουμε το νερό α είναι η διπλάσια ποσότητα απο το ρύζι που βάλαμε.Ισως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω στην πορεία του ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 περίπου βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Μικρά tips
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πρίν να σερβίρουμε για να μην μας διαλυθούν.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαράκι!!
    Τι όμορφο, μυρωδάτο, λουλουδάτο φαγάκι είναι αυτό;;
    Και να σου πω...με τον καιρό και τις θερμοκρασίες που θα έχουμε, μάλλον καλοκαιρινά πιάτα μας βλέπω να φτιάχνουμε!!
    Και η φωτογραφία, πολύ...καλλιτεχνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο αγαπημένο φαγάκι του γιου μου.....στείλε μια μεριδούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρακι μου , αυτό το φαγητό που αρέσει πολύ! Η μητέρα μου το φτιάχνει συχνά , αλλά εγω δεν εχω δοκιμάσει ποτέ να το μαγειρέψω ... νομίζω πως ήρθε η στιγμή!
    καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ... καλοκαιρινό άρωμα πράγματι...
    Αγαπημένες οι κολοκυθοκορφάδες γεμιστές!!!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑΜ-ΜΙΑΜ !!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ.
    (ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή