Ένα υπέροχο πιάτο!Αρωματικό και νόστιμο!
Η λεπτομέρεια με το πορτοκάλι δίνει πολλά συν σε αυτή την συνταγή!
Ευχαριστώ την Χρύσα για αυτήν την συνταγή.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 100 γραμ. κόκκινο κρασί
- 50 γραμ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο κύμινο
- 3-4 κόκκοι πιπέρι
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 ξύλο κανέλλας
- το χυμό από 2 πορτοκάλια
- λίγο αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με μισό φλιτζάνι νερό και το δαφνόφυλλο.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί και τα κρεμμυδάκια, που στο μεταξύ τα έχουμε περάσει από το τηγάνι και τα έχουμε σβήσει με τον χυμό πορτοκάλι
- Τα αφήνουμε να καραμελώσουν
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
- Αν τα πλοκάμια του χταποδιού είναι χοντρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο νερό.
Πως μ'αρέσει το πορτοκάλι στο φαγητό....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μάρα!
Μμμμμ ... με πορτοκάλι εε; ενδιαφέρον! θα δοκιμαστεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Το πορτοκάλι σίγουρα θα κάνει την διαφορά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει η ιδέα!!!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Μοσχομύρισε το χταποδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση!
Καλό βράδυ Μάρα!
Πω, πω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρίν διάβαζα για χοιρινό με πορτοκάλι και τώρα ήρθε και με αποτελείωσε το χταποδάκι!!!!
Σίγουρα θα είναι γλύκισμα, έτσι?
:-))