Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Χταπόδι στιφάδο με πορτοκάλι



Ένα υπέροχο πιάτο!Αρωματικό και νόστιμο!
Η λεπτομέρεια με το πορτοκάλι δίνει πολλά συν σε αυτή την συνταγή!
Ευχαριστώ την Χρύσα για αυτήν την συνταγή.

Υλικά


  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 100 γραμ. κόκκινο κρασί
  • 50 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο κύμινο
  • 3-4 κόκκοι πιπέρι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • το χυμό από 2 πορτοκάλια
  • λίγο αλάτι

    Οδηγίες


    1. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με μισό φλιτζάνι νερό και το δαφνόφυλλο.
    2. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί και τα κρεμμυδάκια, που στο μεταξύ τα έχουμε περάσει από το τηγάνι και τα έχουμε σβήσει με τον χυμό πορτοκάλι
    3. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν
    4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
    5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
    6. Αν τα πλοκάμια του χταποδιού είναι χοντρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο νερό.

5 σχόλια:

  1. Πως μ'αρέσει το πορτοκάλι στο φαγητό....

    Μπράβο Μάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμ ... με πορτοκάλι εε; ενδιαφέρον! θα δοκιμαστεί!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πορτοκάλι σίγουρα θα κάνει την διαφορά!!
    Μ' αρέσει η ιδέα!!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοσχομύρισε το χταποδάκι!
    Πολύ ωραία πρόταση!
    Καλό βράδυ Μάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω, πω!!!
    Πρίν διάβαζα για χοιρινό με πορτοκάλι και τώρα ήρθε και με αποτελείωσε το χταποδάκι!!!!
    Σίγουρα θα είναι γλύκισμα, έτσι?
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή