Μια ζαμπονοτυρόπιτα που η τεχνική της είναι άνω των 40 ετών.
Ο πατέρας μου την έφτιαχνε με φύλλο άλλο.Αυτό που βάζουν στην μπουγάτσα οι Θεσσαλονικείς.
Η γέμιση ήταν διαφορετική.Η παραλλαγή με τα υλικά είναι δική μου έμπνευση.
Με ότι γέμιση και αν την φτιάξετε το αποτέλεσμα σαν εμφάνιση θα είναι το ίδιο.
Υλικά για δύο ρολά
§ 2 φύλλα σφολιάτας
§ 15 φέτες γκούντα
§ 10 φέτες μπέικον
§ 10 φέτες ζαμπόν
§ 200 γρ. κρέμα γάλακτος
§ 1 αυγό
Οδηγίες
Κόβουμε το μπέικον ,το ζαμπόν και το τυρίσε μικρούς κύβους, σε ένα μπωλ
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό αφού το έχουμε ελαφρώς χτυπήσει.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να δέσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας επάνω, ρίχνουμε στην μέση το μισό μίγμα, αρχίζουμε και κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά από το μίγμα.
Έπειτα αρχίζουμε και πλέκουμε τις λωρίδες όπως στην φωτογραφία
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το υπόλοιπο μίγμα.
Τέλος αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό τα πλεκτά μας φύλλα.
Ψήνουμε στους 160 -180 για 40 -50 λεπτά
Όταν ψηθεί η πίτα μας, καλό θα ήταν να την αφήσουμε περίπου 10 λεπτά στο ταψί, πριν την μεταφέρουμε στην πιατέλα.
Τέλος την σερβίρουμε άκοπη στο τραπέζι και κερδίζουμε τις εντυπώσεις.
Καλή επιτυχία!
Πεινάωωωωωωωωωωω.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου τέλεια η πλεκτή ζαμπονοτυρόπιτα!!!
εδω να δεις πεινα...και των γονεων!!!πολυ λαχταριστη φαινεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι κανω το γεμιστο, με σοκολάτα, τσουρέκι μου το Πάσχα! Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι πίτες και ιδιως αυτές που φτιάχνονται με σφολιάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ! Τρώγεται ευχάριστα και κρύο; Θα μου άρεσε σε μπουφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ έξυπνος ο τρόπος παρασκευής,πολύ κατατοπιστικές οι εικόνες και η τελική εμφάνιση άψογη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακότατο και λατρεμένη η γεύση αυτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλεια αυτή η πιτούλα και τρώγεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες..
Πολύ ωραία η ιδέα με το φύλλο γύρω από τη γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου, καλές γιορτές!
Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα, είναι πλέον διάσημη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την έχω "τολμήσει" ακόμη....αυτά μόνον το Μαράκι μας τα φτιάχνει!!!!!
einai pentanostimh...h pio grhgorh lysh otan den exoyme etoimo faghto!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Μάρα, είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης. Καλή Πρωτοχρονιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλα τελεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην εχω φτιαξει δυο τουλαχιστον φορες με την ιδια επιτυχια εγινε αναρπαστη τρωγεται και κρυα
ΑπάντησηΔιαγραφήτην συνηστω ανεπυφυλαχτα .Μπραβο Μαρα για την ιδεα που μου εδωσες
Σε ευχαριστώ Ρούλα!!Καλή χρονιά σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφή