Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Bigos ala mara


Έτσι λέει το έταιρον ήμυσι το κοκκινιστό λάχανο με λουκάνικα  και μπέικον.
Είναι ένα πιάτο που το δοκίμασε στην κεντρική Ευρώπη.
Εγώ το φτιάχνω όμως με τον δικό μου τρόπο.

Υλικά
500-600 γρ λάχανο κομμένο
3 λουκάνικα χωριάτικα(με πράσο) η φρανκφούρτης που είναι και στην κύρια συνταγή.
6-8 φέτες μπέικον καπνιστό
ελαιόλαδο
10- 12 σπόροι κύμινο
αλάτι, πιπέρι
1 ,5 ποτήρι ντοματοχυμός

Οδηγίες
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές λωρίδες.Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό.Ανακατεύουμε ελαφρά και όταν μαραθεί το λάχανο ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και το μπέικον.Αφήνουμε 30-40 λεπτά να βράσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά.Αν θέλουμε να είναι πολύ μαλακό το αφήνουμε περισσότερο.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο σε ένα τηγάνι σωτάρουμε ελαφρώς τα λουκάνικα και το μπέικον αφού τα έχουμε κόψει πριν.Τα ρίχνουμε μέσα στο λάχανο χωρίς το λίπος που έχει μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά.

Μικρά tips
Αν θέλουμε τα λουκάνικα και το μπέικον μπορούμε να τα ρίξουμε απευθείας μέσα.Βάζουμε κύμινο στο λάχανο γιατί του δίνει ωραίο άρωμα και δεν προκαλεί μετεωρισμό.Προσέχουμε το φαγητό να μείνει στο τέλος με το λάδι του.

14 σχόλια:

  1. Καλά,,,φαίνεται τέλειο, θα το δοκιμάσω μάρα μου!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο πιάτο, δεν το έχω ξαναδεί...
    Μπράβο βρε Μάρα, έτσι να φτιάξουμε τίποτα καινούριο και... εύκολο!

    Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο Μάρα μου το λάχανο έτσι!!! Και σαν κύριο πιάτο αλλά και σαν μεζεδάκι τώρα το χειμώνα με κρασάκι ότι πρέπει!!!
    Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα ψησίματος για λάχανο, και αρκετά χορταστική!!Ευχαριστούμε Μάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθαρά χειμωνιάτικο! Εξαιρετικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mμμμμμμμμμ!!! Ωραίο μου ακούγεται!!! Και trendy!!! Έλα να πάρεις και το ομώνυμο βραβείο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αντέγραψα ήδη.
    Αυτό το πιάτο θα ξετρελάνει τον καλό μου, κρέας κοκκινιστό με λάχανο είναι από τα πολύ πολύ αγαπημένα του πιάτα, άρα σίγουρα θα του αρέσει κι αυτό!!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ νοστιμο χειμωνιατικο μεζεδακι, την καλημερα μας!!!Η μουσικη τα λεει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους!Εγω ήξερα το λάχανο γιαχνί.Τα τελευταία 7 χρόνια όμως το φτιάχνω και έτσι.Νόστιμο και εύκολο.Δώστε έμφαση στο κύμινο και δεν θα το μετανιώσετε.
    @η μουσική εξημερώνει τα "ηθη" Καλημέρα Beniko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα!!!!
    Ωραίο δείχνει, δεν το ήξερα αυτό το μεζεδάκι...τώρα που "συστηθήκαμε" θα το δοκιμάσω!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Μαράκι , συμφωνώ με την painter ωραίο και διαφορετικό! φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία πρόταση και ναι φαντάζομαι πως θα ξετρελάνει όλα τα έτερα μας ήμισυ...
    Συμφωνώ ότι το κύμινο πρέπει να κάνει τη διαφορά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάρα,πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγάκι σου. Μακάρι να είχα λίγο σήμερα που αισθάνομαι(!!!) τεμπέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίο και ιδιαίτερο-ασυνήθιστο πιάτο.Μπράβο Μάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή