Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Bigos ala mara
Έτσι λέει το έταιρον ήμυσι το κοκκινιστό λάχανο με λουκάνικα και μπέικον.
Είναι ένα πιάτο που το δοκίμασε στην κεντρική Ευρώπη.
Εγώ το φτιάχνω όμως με τον δικό μου τρόπο.
Υλικά
500-600 γρ λάχανο κομμένο
3 λουκάνικα χωριάτικα(με πράσο) η φρανκφούρτης που είναι και στην κύρια συνταγή.
6-8 φέτες μπέικον καπνιστό
ελαιόλαδο
10- 12 σπόροι κύμινο
αλάτι, πιπέρι
1 ,5 ποτήρι ντοματοχυμός
Οδηγίες
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές λωρίδες.Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό.Ανακατεύουμε ελαφρά και όταν μαραθεί το λάχανο ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και το μπέικον.Αφήνουμε 30-40 λεπτά να βράσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά.Αν θέλουμε να είναι πολύ μαλακό το αφήνουμε περισσότερο.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο σε ένα τηγάνι σωτάρουμε ελαφρώς τα λουκάνικα και το μπέικον αφού τα έχουμε κόψει πριν.Τα ρίχνουμε μέσα στο λάχανο χωρίς το λίπος που έχει μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά.
Μικρά tips
Αν θέλουμε τα λουκάνικα και το μπέικον μπορούμε να τα ρίξουμε απευθείας μέσα.Βάζουμε κύμινο στο λάχανο γιατί του δίνει ωραίο άρωμα και δεν προκαλεί μετεωρισμό.Προσέχουμε το φαγητό να μείνει στο τέλος με το λάδι του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Καλά,,,φαίνεται τέλειο, θα το δοκιμάσω μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Πολύ ωραίο πιάτο, δεν το έχω ξαναδεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο βρε Μάρα, έτσι να φτιάξουμε τίποτα καινούριο και... εύκολο!
Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεε
Ωραίο Μάρα μου το λάχανο έτσι!!! Και σαν κύριο πιάτο αλλά και σαν μεζεδάκι τώρα το χειμώνα με κρασάκι ότι πρέπει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!!!
Πολύ ωραία ιδέα ψησίματος για λάχανο, και αρκετά χορταστική!!Ευχαριστούμε Μάρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθαρά χειμωνιάτικο! Εξαιρετικότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμμμμμμ!!! Ωραίο μου ακούγεται!!! Και trendy!!! Έλα να πάρεις και το ομώνυμο βραβείο σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αντέγραψα ήδη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πιάτο θα ξετρελάνει τον καλό μου, κρέας κοκκινιστό με λάχανο είναι από τα πολύ πολύ αγαπημένα του πιάτα, άρα σίγουρα θα του αρέσει κι αυτό!!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Πολυ νοστιμο χειμωνιατικο μεζεδακι, την καλημερα μας!!!Η μουσικη τα λεει ολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σε όλους!Εγω ήξερα το λάχανο γιαχνί.Τα τελευταία 7 χρόνια όμως το φτιάχνω και έτσι.Νόστιμο και εύκολο.Δώστε έμφαση στο κύμινο και δεν θα το μετανιώσετε.
ΑπάντησηΔιαγραφή@η μουσική εξημερώνει τα "ηθη" Καλημέρα Beniko
Καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο δείχνει, δεν το ήξερα αυτό το μεζεδάκι...τώρα που "συστηθήκαμε" θα το δοκιμάσω!!
Φιλιά!
Καλημέρα Μαράκι , συμφωνώ με την painter ωραίο και διαφορετικό! φιλιά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία πρόταση και ναι φαντάζομαι πως θα ξετρελάνει όλα τα έτερα μας ήμισυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ ότι το κύμινο πρέπει να κάνει τη διαφορά.
Φιλιά
Μάρα,πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγάκι σου. Μακάρι να είχα λίγο σήμερα που αισθάνομαι(!!!) τεμπέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και ιδιαίτερο-ασυνήθιστο πιάτο.Μπράβο Μάρα
ΑπάντησηΔιαγραφή