Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ρύζι με σαφράν


Εξαιρετικό,μυρωδάτο,σπυρωτό και όσοι μένουν αδιάφοροι στην γεύση το ρυζιού με αυτόν το τρόπο γίνουν λάτρεις του!

Υλικά
2 κούπες ρύζι (κίτρινο)
4 κούπες νερό
1/2 κούπα κρασί λευκό(ξηρό)
αλάτι,πιπέρι λευκό,ζωμός κρέατος αν θέλουμε
σαφράν σκόνη(1/5 του κουταλιού)
2 κουταλιές κοφτές βούτυρο

Οδηγίες
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να λαδώσει το ρύζι.Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρασί αφήνοντας το να ξεθυμάνει,χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το νερό σταδιακά κούπα-κούπα ανακατεύοντας πάντα.Στην τελευταία κούπα νερού βάζουμε το αλάτι ,το πιπέρι,το σαφράν, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό χωρίς να ανακατεύσουμε και προσέχουμε μην μας καεί.
 Όταν πιεί το νερό το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά .Είναι έτοιμο πλέον να συνοδεύσει το κοτόπουλο ,το κρέας μας η το ψάρι.

11 σχόλια:

  1. Πράγματι, είναι πολύ νόστιμο το ρύζι με σαφράν. Το φτιάχνω και εγώ, χωρίς το κρασί. Μου έδωσες ιδέα και την επόμενη φορά θα προσθέσω και εγώ κρασί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι δεν το εχω δοκιμασει ποτε
    καθε φορα... δισταζω, αλλα μαλλον με επισες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ωραιο και οπου μπαίνει σαφραν αλλαζει η συνταγη και χρωματικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα χρησιμοποιώ σαφράν στο ρύζι!!!Εστω και 1-2 τριχούλες!!!Δίνουν άλλη νοστιμιά!!!
    Αλήθεια γιατί χρησιμοποιείς κίτρινο ρύζι???
    Καλό Βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάρα μου τέλειο το ρυζότο σου!!! Σωστά υλικά, τέλεια τεχνική γιατί το ρυζότο χρειάζεται υπομονή, και βέβαια το σαφράν του δίνει και το αξεπέραστο χρώμα αλλά κυρίως άρωμα!!!! Μπράβο καρντιά μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραιότατο το ρυζότο σου, Μάρα! Με μάγεψε και το "λουλουδάκι" που το στολίζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο!!!!
    Πολύ μου αρέσει το σαφράν και όπως λέει και η Γιάννα, δίνει χρώμα και άρωμα.
    Εύγε παιδί μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο το ρυζότο σου mara προσπαθησα και εγω να το κανω περίπου έτσι αλλά κάτι δεν μου πηγε καλά με το νερο.Τώρα θα δοκιμάσω την συνταγή σου που ειναι και πολυ μυρωδάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε, για να μην τρελαθω, πες μου ποτε ακριβως εβαλες το σαφραν. ή μηπως, απλα το μασουλας, μεχρι να γινει το ρυζι...!?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα φίλε Yianni!χαχαχαχαχαχαχα.... Έχεις δίκιο..δεν γράφω πουθενά πότε βάζουμε το αλάτι το πιπέρι και το σαφράν.Συνήθως τα εντάσσω όταν ρίχνω την τελευταία κούπα με το νερό.
    Καλό βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μara μου μας άρεσε πολύ αυτή η εκδοχή με το σαφράν.Το συνόδευσα με τόνο και ήταν εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή