Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Πάβλοβα με "άρωμα δάφνης"


Είναι αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά!Και πως να μην ερωτευτείς ένα τέτοιο γλυκό;
Κάποιοι λένε είναι να το χαζεύεις,εγώ προσωπικά το "τσακίζω".Ελαφρύ και φρουτένιο.Η συνταγή είναι από το μπλόκ Άρωμα Δάφνης

Υλικά
Για την βάση
6 ασπράδια 
200γρ ζάχαρη
200γρ αχνη
1 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
λίγες σταγόνες ξύδι λευκό
2 βανίλιες

Για την κρέμα
200γρ.τυρί κρέμα
250γρ.κρέμα γάλακτος
2 κουτ.σούπας άχνη

Για την σάλτσα φράουλας
500 γρ.φράουλες
300γρ ζάχαρη
1 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ.σούπας κονιάκ

Γαρνίρισμα
Φράουλες ,σάλτσα φράουλας,σαντυγί



Οδηγίες
.Αρχικά έχω τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.Αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στο μπώλ του μίξερ τοποθετώ τα υλικά και ξεκινώ την διαδικασία ανάδευσης στην μέτρια ταχύτητα.Όταν γίνει σφιχτή η μαρέγκα μου την ρίχνουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και σχηματίζουμε ένα μεγάλο στρόγγυλο"πιάτο" 
Ψήνουμε 1 ώρα και 10 περίπου στους 110 βαθμούς με τις αντιστάσεις (πάνω -κάτω).Αφήνουμε στον φούρνο ώστε να στεγνώσει καλά η βάση μας.
Ετοιμάζουμε και την σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.Έπειτα το πολτό τον βράζουμε για 5 λεπτά να δέσει.Αφήνουμε να κρυώσει .Αν περισσέψει το φυλλάσουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και συνοδεύουμε παγωτό ,γιαούρτι η γαρνίρουμε τούρτες.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και σιγά σιγά εν σωματώνουμε και το τυρί -κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Βάζουμε με προσοχή σε μία πιατέλα την βάση και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας κατά βούληση.

Συνεχίζουμε διακοσμώντας την πάβλοβα με φρέσκιες φράουλες και σαντυγί.

Μικρά tips
Αφήστε την βάση να κρυώσει καλά(εν ανάγκη όλο το βράδι μέσα στον φούρνο)
Δεν χρειάζεται πολύ χώρο στο ψυγείο,αφού τρώγεται με πολύ ευχαρίστηση άμεσα!

9 σχόλια:

  1. Ενα γλυκό που λατρεύω πραγματικά, και δυστυχώς δεν το φτιάχνω συχνά, ειμαι η μόνη απο την παρέα που αγαπώ αυτό το γλυκό!!!!Θα κεραστω απο το δικό σου σήμερα!!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαπημένο μου γλυκό, όπως και ότι γλυκό έχει μαρέγκα!!! Και αυτή η παβλοβα είναι άψογη και σε υλικά αλλά και σε εκτέλεση, μπράβο Δαφνούλα και Μάρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου γλυκό, σ' ευχαριστώ για την αναφορά σου στη συνταγή μου!
    Το λατρεύω αυτό το γλυκό, δεν μένει στο ψυγείο ούτε μια μέρα.....και φυσικά δεν το κόβω ευγενικά, το τρώμε με κουτάλι και από την πιατέλα!
    Ναι....ντρέπομαι, αλλά μ' αρέσει!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) Αυτό το θεσπέσιο γλυκό θα απαιτήσω να το κεραστώ από εσάς!
    Δε υπάρχει περίπτωση να το φτιάξω και να μoυ βγει τόσο επιτυχημένο!
    Εγώ και η ψημένη μαρέγκα έχουμε "διαφωνήσει" και έχουμε αποσύρει τους πρεσβευτές μας :)

    Επίσης να πω ότι ήταν η αιτία να γνωριστώ με τη Δάφνη...Οπότε Μάρα μου, αποφασίστε ποια από τις δυο σας θα με φορτωθεί...για το κέρασμα.
    Σας αφήνω την επιλογή!

    Να έχεις μια χρονιά ΚΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο κέρασμα!
    Θα πάρω 3 κομμάτια μπορώ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aχ φοβερό γλυκάκι Μάρα μπράβο και στη Δάφνη φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω κι εγώ!!!
    Καλή χρονιά!! Την παραμονή έφτιαξα την πρώτη μου και μπορώ να πω ότι την έκανα πολύ ωραία αν και τη φοβόμουν!!!!
    Ξετρελάθηκαν όλοι και μάλλον θα δοκιμάσω και αυτή εδώ γιατί μου κλείνει το μάτι!!!

    Καλή και γλυκιά χρονιά να έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή