Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Κοτόπουλο με τζίντζερ λεμονάτο
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε προσθέσει το τζίντζερ στην κουζίνα μας.Αγαπημένο συστατικό της ασιάτικης κουζίνας.Τίνει να γίνει και της ελληνικής.
Μια απλή αλλά πεντανόστιμη πρόταση σε συνδυασμό με το λεμόνι.
Υλικά
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο φέτες)
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1ποτήρι κρασί
1 κουταλάκι τζίντζερ η 2 τριμμένο
χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο αφού το έχουμε πλύνει.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι,την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη και σωτάρουμε.
Βάζουμε και το κοτόπουλο.Οταν το κοτόπουλο σωταριστεί επαρκώς ρίχνουμε το τζίντζερ ,το κρασί και τον χυμό λεμονιού.Αφήνουμε να φύγει ο "θυμός" του κρασιού,προσθέτουμε νερό(περίπου1,5 κούπα) και έπειτα από 5 λεπτά σβήνουμε την φωτιά.Σε ένα ταψί τοποθετούμε το φαγητό μας και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα περίπου.Η προσθήκη πατάτας στο φαγητό δίνει ένα υπέροχο πιάτο.Αν θέλουμε όμως μπορούμε να σερβίρουμε και με πιλάφι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τι νόστιμα που μας ξεκίνησες την εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ κάνω μια παρόμοια με τζίντζερ και πορτοκάλι αντί για λεμόνι, γίνεται επίσης πολύ νόστιμο.
Θα μπορούσα να δοκιμάσω και έναν συνδυασμό τους!
Πάντως το τζίντζερ είναι αυτό που κάνει την διαφορά!
Καλή εβδομάδα εύχομαι!!
Καλημερα... δεν εχω τολμησει ποτε να χρησιμοποιησω τζιντζερ.. αλλα το βλεπω πολυ τελευταια κια μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να έγινε πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κάνω μιά ερώτηση?
Πάντα χρησιμοποιώ τη σκόνη του ΣΜ αλλά την προηγούμενη εβδομάδα πήρα ρίζα. Βάζουμε λιγότερη στα φαγητά μας ή περισσότερη από τη σκόνη (γενικά μιλώντας, τι είναι πιο έντονο???)
Καλή εβδομάδα!
Τι ωραίος συνδυασμός, θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειοοοοοοοοοοοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τα αγαπημενα φαγητα αν και το τζιντζερ δεν το χρησιμοποιω οχι για κανενα αλλο λογο αλλα γιατι δεν το ξερω να το χρησιμοποιω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κάναμε και πραγματικά γλύφαμε τα δάχτυλά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή