Μερικές φορές μας μένουν κάποια φαγητά που την δεύτερη μέρα δύσκολα τα παρουσιάζουμε στην οικογένεια.
Ένα από αυτά είναι το σπαγγέτι.
Μερικές παραλλαγές για ένα τελείως διαφορετικό πιάτο από την αρχική του μορφή.
Υλικά
ότι έμεινε από σάλτσα και σπαγγέτι
ίσως κάποια αλλαντικά που δεν θέλουμε να πετάξουμε
γκούντα τριμμένη
Οδηγίες
Εχουμε βρασμένα τα σπαγγέτι μας.Αν μας έχει μείνει κιμάς η κρέας κοκκινιστό η σάλτσα τα ανακατεύουμε όλα μαζί ,ρίχνουμε και λίγο κεφαλοτύρι μέσα.Μοιράζουμε σε μικρά πήλινα σκεύη η σε ένα πυρέξ.Εγώ έχω κρατήσει από γιαούρτι 3-4 τέτοια σκεύη.
Τέλος ρίχνουμε μπόλικη τριμμένη γκούντα από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 15 λεπτά περίπου.
Αλλη μια πρόταση είναι να βράσουμε σπαγγέτι και να βάλουμε μέσα διάφορα αλλαντικά με κεφαλοτύρι.Απαραιτήτως καλύπτουμε με γκούντα τριμμένη.
Ετσι δεν πετάμε τίποτα και η οικογένεια δεν γκρινιάζει για δεύτερης μέρας φαγητό.
Μικρά tips
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την προεργασία και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη με το σκεύος καλά σκεπασμένο.Απλά θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο.
Σωστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ανακυκλώνονται τα φαγάκια μας, δεν πετιέται τίποτα και όλοι είναι ευχαριστημένοι!
Πολύ ωραια η ιδεα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ιδέα όντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πετάμε τίποτα!
Εκτός από τα πιάτα σου, I love the music too!
Καλώς σε βρήκα!=)
Μια χαρά την βρίσκω την μεταμόρφωση του απλού σπαγγέτι με σάλτσα σε αυτό το λαχταριστό φαγάκι, και ιδιαίτερα αν είναι σερβιρισμένο και στο πήλινο όπως το δικό σου!!!!Τέλεια ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια καρντιά μου