Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ




Μία καταπληκτική ζύμη από την φίλη μου Γιάννα.
Ιδανική για αλμυρά πιτάκια άξια να σταθούν σε επίσημο γεύμα αλλά και μπουφέ.Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα ενδοιασμό να τα απολαμβάνω τακτικά.Γιάννα μου ευχαριστώ για την συνταγή σου.
Η ζύμη δε "δεν υπάρχει"

Υλικά
Για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
3 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
1/2 κιλό φέτα λυωμένη με το πηρούνι
1 αυγό – 3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα ή ψιλοκομένο άνιθο
πιπέρι.
Οδηγίες
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνετε και την μαγιά. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και το λάδι.Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι με το βούτυρο και να γίνει σαν τραχανάς το μίγμα. Ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να έχετε μια απαλή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
 Αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα σε μπώλ αλευρωμένο.
Ζυμώνετε ελαφρά και κόβετε μπαλίτσες όσο ένα μικρό αυγό, ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φυλλαράκια και τα γεμίζετε με 1 κ.γ. γέμιση τυριού. 
Ψήνετε στους 190 β. για 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε σπανακοπιτάκια ή λουκανικοπιτάκια.

Καλή Επιτυχία!

13 σχόλια:

  1. Δοκιμασμένη η συνταγή της Γιάννας μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις
    Τέλεια και σε μπουφέ σερβιρισμένα πολύ εμφανίσιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nostima fenonte pites pitakia h adynamia moy thn kalhmera moy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία!!!άντε να μπω σε μια σειρά γιατί μαζεύτηκαν πολλές οι καλές συνταγες και πρέπει να ξεκινήσω γιατί όλο και βγαίνουν καλύτερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξελιγώθηκα μεσημεριάτικα, αχχχχχχχχχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαχταριστά φαίνονται!
    Χρόνια πολλά δεν πρέπει να είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια Πολλα!
    Λαχταριστα φαινονται τα πιτακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ νόστιμα φαίνονταιιιιι! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
    Μπράβο στη Γιάννα μας για τη συνταγή και στη Μάρα μας για τη δημοσίευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, καλό μήνα, ο πιο γλυκός και χιλιοτραγουδισμένος!
    Αυτή η ζύμη της Γιάννας είναι εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
    Τα έφτιαξες όμορφα και σίγουρα νόστιμα, Μάρα μου, και το τριγωνικό σχήμα ομορφαίνει τα πιτάκια. Θα την "κλέψω" να τα φτιάξω κι εγώ.
    Καλό βράδυ, με το ένα μου μάτι να κοιμάται ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σας κυριές μου...και καλό μας μήνα!
    Όπως πολύ ορθώς επισήμανε η Δάφνη η συνταγή και το εκτελεστικό ειναι δια χειρός Γιάννας.Επίσης η φωτογραφία.Την ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά για τις μοναδικές της συνταγές καθώς και τις φωτογραφίες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΟΝΟ 1 ΤΑΜΠΛΕΤ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΚ ΑΠ ΚΙ ΕΔΩ???? Ή ΠΡΕΠΕΙ Σ ΕΝΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ??? ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ 500 ΓΙΓΑ...ΚΙ ΕΧΑΣΑ Ο, ΤΙ ΕΙΧΕ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή