Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Εκμέκ κανταΐφι της Ιωάννας



Το ότι είμαι γλυκατζού νομίζω ότι το έχετε καταλάβει.Οι οικείοι μου το ξέρουν καλά και οι φίλοι μου όταν θέλουν να με ισοπεδώσουν  μου μιλάνε για γλυκά. Η Ιωάννα ξέροντας το ελάττωμα μου, μου έστειλε φωτογραφίες και την συνταγή της όχι μόνο για να το φτιάξω αλλά και να το μοιραστώ μαζί σας . Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή σου!

Υλικά
1/ 2 κιλό κανταΐφι
¾ του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
1 ½  φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Μερικές σταγόνες λεμονιού και λίγη φλούδα από λεμόνι.

Για την κρέμα
12 κουταλιές της σούπας κοφτές  άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
5 φλιτζάνια κρύο γάλα
1 βανίλια
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για το γαρνίρισμα 
500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη με άχνη η σαντιγί που παρασκευάζουμε με γάλα
κερασάκια 
φιστίκι ψιλοκομμένο
.
Οδηγίες
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 32Χ23 εκ. και αφού έχουμε καλά αφρατέψει το κανταΐφι το βάζουμε στο ταψί μας, και το περιχύνουμε με το βούτυρο. Το ψήνουμε 20-25 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (να είναι χλιαρό) και το περιχύνουμε σιγά-σιγά.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε την κρέμα, ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη το άνθος αραβοσίτου την μαστίχα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Μόλις την κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε  τις 2 κουταλιές βούτυρο και
ανακατεύουμε πάλι. Την αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μια μεμβράνη για να μην γίνει κρούστα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και τοποθετούμε το γλυκό μας μερικές ώρες στο ψυγείο. Το γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί κερασάκια και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

                                                                  
                                                             Καλή Επιτυχία!

9 σχόλια:

  1. Μπράβο στην Ιωάννα για τη συνταγή και σε σένα για την εκτέλεση!Φαίνεται λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρα, Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά. Το εκμέκ είναι το αγαπημένο μου γλυκό γι' αυτό παίρνω μεγάααααλο κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωάννα και Μάρα συνεργάστηκαν και ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα, εκτός απο αυτό το εκμέκ που το βλέπω και παθαίνω το τραλαλά μου;;;;;
    Στείλε κομμάτι γλυκού επειγόντως!
    Φιλιά και στις δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό από το εκμέκ κανταίφι!!!μπράβο σε όλες που συντέλεσαν για την δημιουργία του και μας τρέχουν τώρα τα σάλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι το "ελάττωμα" να είσαι γλυκατζού δεν το έχεις αποκλειστικά εσύ χα χα χαα!!
    Εκμέκ κανταϊφι = από τα πιο νόστιμα γλυκά, η φωτό μιλάει από μόνη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poly wraio koritsia, bravo!!Irthe stin katallili stigmi, simera molis agorasa fyllo kataifi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά...εδω με πέθανες! Το ευαίσθητο σημείο μου!!! Την αντέγραψα για να την κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστικό..έχω..λυσσάξει απο το πρωί για γλυκό..μα ..κρατιέμαι..βέβαια αν το είχα μπροστά μου θα το ..τακτοποιούσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή