Υλικά
3 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγού
3 βανίλιες
2 κουτ.σούπας αμαρέτο(ποτό) η μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε μούλτι βάζουμε τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.
Σε αυτό βοηθάει το να τα έχουμε βάλει πριν στον φούρνο 10 λεπτά στους 150 βαθμούς .
Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη,τις βανίλιες,το αμαρέτο χτυπώντας περίπου 1 λεπτό.
Μετά προσθέτουμε τα ασπράδια ένα ένα και αναδευόντας σταδιακά.Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη την βάζουμε σε κορνέ (με ίσια μύτη) και δημιουργούμε μικρές ροζέτες.Τοποθετούμε τις ροζέτες σε μια λαμαρίνα(ρηχή) πάνω σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Αν θέλουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στην άχνη και έπειτα πάνω στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 140-150 βαθμούς κελσίου για 25-35 λεπτά.
Τα αφήνουμε να τραβήξουν και να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Μικρά tips
Αν τα θέλουμε τραγανά τα αφήνουμε 35 λεπτά να ψηθούν.
Υπέροχα Μάρα!!! Μπισκοτάκια με άρωμα και γεύση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καρντιά μου!!!
Μυρωδάτα, αφράτα και νόστιμα, με λίγα λόγια καταπληκτικά.Τα αμύγδαλα και το άρωμάτους είναι τα αγαπημένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου, καταπληκτικά τα αμαρετίνι σου!!!! Θα τα φτιάξω το Σ/Κ!!! Φιλιάααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα δυο τώρα με το καφεδάκι μου που το πίνω σκέτο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά!=P
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γέμιση all the money!=)
Θαυμάσια τα μπισκοτάκια!!! Ποιος να αντισταθεί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή