Μία καταπληκτική ζύμη από την φίλη μου Γιάννα.
Ιδανική για αλμυρά πιτάκια άξια να σταθούν σε επίσημο γεύμα αλλά και μπουφέ.Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα ενδοιασμό να τα απολαμβάνω τακτικά.Γιάννα μου ευχαριστώ για την συνταγή σου.
Η ζύμη δε "δεν υπάρχει"
Υλικά
Για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
3 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
1/2 κιλό φέτα λυωμένη με το πηρούνι
1 αυγό – 3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα ή ψιλοκομένο άνιθο
πιπέρι.
Οδηγίες
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνετε και την μαγιά. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και το λάδι.Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι με το βούτυρο και να γίνει σαν τραχανάς το μίγμα. Ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να έχετε μια απαλή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα σε μπώλ αλευρωμένο.
Ζυμώνετε ελαφρά και κόβετε μπαλίτσες όσο ένα μικρό αυγό, ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φυλλαράκια και τα γεμίζετε με 1 κ.γ. γέμιση τυριού.
Ψήνετε στους 190 β. για 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε σπανακοπιτάκια ή λουκανικοπιτάκια.
Καλή Επιτυχία!
Δοκιμασμένη η συνταγή της Γιάννας μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και σε μπουφέ σερβιρισμένα πολύ εμφανίσιμα!!!
nostima fenonte pites pitakia h adynamia moy thn kalhmera moy
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία!!!άντε να μπω σε μια σειρά γιατί μαζεύτηκαν πολλές οι καλές συνταγες και πρέπει να ξεκινήσω γιατί όλο και βγαίνουν καλύτερες
ΑπάντησηΔιαγραφήξελιγώθηκα μεσημεριάτικα, αχχχχχχχχχ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά δεν πρέπει να είπαμε!
Χρονια Πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστα φαινονται τα πιτακια σου!
Καλημέρα Καλή Πρωτομαγιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα φαίνονταιιιιι! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στη Γιάννα μας για τη συνταγή και στη Μάρα μας για τη δημοσίευση!!!!
Μπράβο και στις δύο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, καλό μήνα, ο πιο γλυκός και χιλιοτραγουδισμένος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ζύμη της Γιάννας είναι εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα έφτιαξες όμορφα και σίγουρα νόστιμα, Μάρα μου, και το τριγωνικό σχήμα ομορφαίνει τα πιτάκια. Θα την "κλέψω" να τα φτιάξω κι εγώ.
Καλό βράδυ, με το ένα μου μάτι να κοιμάται ήδη...
Γειά σας κυριές μου...και καλό μας μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως πολύ ορθώς επισήμανε η Δάφνη η συνταγή και το εκτελεστικό ειναι δια χειρός Γιάννας.Επίσης η φωτογραφία.Την ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά για τις μοναδικές της συνταγές καθώς και τις φωτογραφίες της.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΟΝΟ 1 ΤΑΜΠΛΕΤ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΚ ΑΠ ΚΙ ΕΔΩ???? Ή ΠΡΕΠΕΙ Σ ΕΝΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ??? ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ 500 ΓΙΓΑ...ΚΙ ΕΧΑΣΑ Ο, ΤΙ ΕΙΧΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ