Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ




Μία καταπληκτική ζύμη από την φίλη μου Γιάννα.
Ιδανική για αλμυρά πιτάκια άξια να σταθούν σε επίσημο γεύμα αλλά και μπουφέ.Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα ενδοιασμό να τα απολαμβάνω τακτικά.Γιάννα μου ευχαριστώ για την συνταγή σου.
Η ζύμη δε "δεν υπάρχει"

Υλικά
Για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
3 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
1/2 κιλό φέτα λυωμένη με το πηρούνι
1 αυγό – 3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα ή ψιλοκομένο άνιθο
πιπέρι.
Οδηγίες
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνετε και την μαγιά. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και το λάδι.Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι με το βούτυρο και να γίνει σαν τραχανάς το μίγμα. Ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να έχετε μια απαλή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
 Αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα σε μπώλ αλευρωμένο.
Ζυμώνετε ελαφρά και κόβετε μπαλίτσες όσο ένα μικρό αυγό, ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φυλλαράκια και τα γεμίζετε με 1 κ.γ. γέμιση τυριού. 
Ψήνετε στους 190 β. για 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε σπανακοπιτάκια ή λουκανικοπιτάκια.

Καλή Επιτυχία!

14 σχόλια:

  1. Δοκιμασμένη η συνταγή της Γιάννας μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις
    Τέλεια και σε μπουφέ σερβιρισμένα πολύ εμφανίσιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραία!!!άντε να μπω σε μια σειρά γιατί μαζεύτηκαν πολλές οι καλές συνταγες και πρέπει να ξεκινήσω γιατί όλο και βγαίνουν καλύτερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξελιγώθηκα μεσημεριάτικα, αχχχχχχχχχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστά φαίνονται!
    Χρόνια πολλά δεν πρέπει να είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια Πολλα!
    Λαχταριστα φαινονται τα πιτακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοντευουμε να τρελαθουμε.....αλλα που θα παει θα συνελθουμε......επειτα απο ωριμη σκεψη και μετα
    απο καποιες συμβουλες που δεχτηκαμε απο πιο ειδικους στο blogging....αποφασισαμε να κρατησουμε
    το πρωτο μας blog και οχι το καινουργιο!!!!
    (Αν δεν τρελαθουμε αυτη τη φορα......δε θα τρελαθουμε ποτεεεεε!!!!!)
    Θελουμε να ευχαριστησουμε απο την καρδια μας οσους.... ετρεξαν να γινουν αναγνωστες μας στο καινουργιο blog ...οσους μοιραστηκαν τον πονο μας .....και οσους μας συμβουλεψαν τι να κανουμε.
    Ζητουμε συγνωμη για την αναστατωση ....αν και αυτο θα επρεπε αυτο να το κανει ο blogger.
    Το συμπερασμα και το διδαγμα για μας και για ολους σας.....ΚΑΝΤΕ BACK UUUUUUP!!!!!!
    Σωστε τις αναρτησεις σας σε ενα δικο σας αρχειο για να εισαστε σιγουροι οτι ολη η δουλεια που κανατε δεν πηγε χαμενη.
    Ηρθε η ωρα να ασχοληθουμε με αυτο που αγαπαμε ....την χειροτεχνια....
    Ευχομαστε η επομενη αναρτηση να αφορα την δημιουργια και οχι τα προβληματα του blogger
    Tελειωνοντας να εκφρασουμε την υποστηριξη μας στο αγαπητο μπλογκο φιλο skroutzako ο οποιος σημερα το πρωι ......εχασε και αυτος το blog του !!!για 2η φορα μαλιστα!!!Ευχομαστε να επανελθει το blog του ......αν οχι.. εχει ολη μας την υποστηριξη για να στησει ενα δικο του.

    καντε BACK UP!!!!!!!!

    http://2handmadeart.blogspot.com/
    ΦΙΛΙΑ Χ 2
    misirlou - maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ29 Δεκεμβρίου 2016 - 4:43 μ.μ.

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΟΝΟ 1 ΤΑΜΠΛΕΤ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΚ ΑΠ ΚΙ ΕΔΩ???? Ή ΠΡΕΠΕΙ Σ ΕΝΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ??? ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ 500 ΓΙΓΑ...ΚΙ ΕΧΑΣΑ Ο, ΤΙ ΕΙΧΕ.
      ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  7. Πολύ νόστιμα φαίνονταιιιιι! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
    Μπράβο στη Γιάννα μας για τη συνταγή και στη Μάρα μας για τη δημοσίευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, καλό μήνα, ο πιο γλυκός και χιλιοτραγουδισμένος!
    Αυτή η ζύμη της Γιάννας είναι εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
    Τα έφτιαξες όμορφα και σίγουρα νόστιμα, Μάρα μου, και το τριγωνικό σχήμα ομορφαίνει τα πιτάκια. Θα την "κλέψω" να τα φτιάξω κι εγώ.
    Καλό βράδυ, με το ένα μου μάτι να κοιμάται ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σας κυριές μου...και καλό μας μήνα!
    Όπως πολύ ορθώς επισήμανε η Δάφνη η συνταγή και το εκτελεστικό ειναι δια χειρός Γιάννας.Επίσης η φωτογραφία.Την ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά για τις μοναδικές της συνταγές καθώς και τις φωτογραφίες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή