Οι απόψεις διαφορετικές περί γαριδομακαρονάδας.
Η δική μου άποψη εύκολη,γρήγορη αλλά και νόστιμη.Η "ταλαιπωρία" είναι σε αυτόν που την γεύεται αφού τον αφήνω να καθαρίσει μόνος του τις γαρίδες...και πιστέψτε με το απολαμβάνει.
Είναι ένα από τα πιάτα που αγαπήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι από τους πελάτες-φιλοξενούμενους του Varos Village!
Υλικά για 4 άτομα
20-25 γαρίδες μεγάλες
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι,πιπέρι
1-2 ντομάτες ώριμες
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
λίγο βασιλικό
ελαιόλαδο
μαιτανός
500γρ σπαγγέτι βρασμένο
Οδηγίες
Βράζουμε το σπαγγέτι μας.Λαδώνουμε τα μακαρόνια μας με ελαιόλαδο.
Όσο ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε την σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,τις κομμένες πιπεριές για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε ελαφρώς.
Μόλις πάνε να αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε το κρασί.
Δυναμώνουμε την φωτιά και όταν ξεθυμώσει το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι,βασιλικός και λίγο μαιτανό.Αφήνουμε για 5-7 μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε αμέσως συμπληρώνοντας με ψιλοκομμένο μαιτανό.
Καλή επιτυχία!
δυστυχώς εγώ τους έχω κακομάθει κι αν τους βάλω ακαθάριστες τις γαρίδες, απλώς δε θα τις φάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ δεν έχω πρόβλημα να αρπάξω με τα χεράκια και να ρουφάω απεριόριστα!!!!!
μμμμμμμ, γευστικότατες!!!!
Το δοκίμασα εκεί από τα χέρια σου μη ξεχνάς.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ, εύγε φιλαράκι!!!!
Καθαρισμένες τις θέλουν οι δικοί μου, τι να κάνω? Τις καθαρίζω κι εγώ, αφήνονοντας μόνο το κεφάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπέσιαλ η μακαρονάδα σου!
Τα τσόφλια είναι η απόδειξη ότι γλύψαμε και τα πιάτα μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς Ζαμπία μου! :-) χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη κόλαση αυτή η μακαρονάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην θέλω επειγόντως...:)
Ε ρε μυρωδιές και αρώματα....Στείλε ένα πιατάκι για το μεσημέρι!!!Αγαπημένο φαγητό νομίζω πως με μια τέτοια μακαρονάδα μπορω να τρώω μέχρι να κάνω μπαμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι οπως "spaghetti con le vongole"
ΑπάντησηΔιαγραφή2-3 ακαθαριστα για το ντεκορ σε καθε πιατο ειναι "must"
Υπέροχη η γαριδομακαρονάδα σου και ας είναι ολόκληρες οι γαρίδες...χαλάλι της...
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχο site μαγηρικής όμως πολύ αργό
ΔιαγραφήΑγαπητέ Ανώνυμε ευχαριστώ για το υπέροχο...τι εννοείς με το αργό;Ίσως να φταίει ο περιηγητής σου!!! Ίσως και ο υπολογιστής σου.Ελπίζω να βοήθησα.
ΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου φαγητά, βέβαια την ταλαιπωρία την περνάω εγώ αφού όλη η οικογένεια έχει κακομάθει και τις θέλει καθαρισμένες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαν Νατάσα μου...ετοιμάζω μια σπέσιαλ για σένα και στην στέλνω...φιλιάααα στην κοιλίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήgrEAT νομίζω ότι το spaghetti con le vongole είναι με μύδια με το κέλυφος...ναι κάπως έτσι και εγώ..δίνω όλη την απόλαυση σε αυτόν που την γεύεται.Εκτός αυτού κυρίες μου αρκετά κακομαθημένοι είναι,ας παιδευτούν λίγο χαχαχαχααχαχ.Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
ωωωωω σ' ευχαριστώ πολύ Μάρα μου!!!Ανυπομονώ....μμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλάαααααα