Ποιο παιδί μικρό η μεγάλο δεν έχει γευτεί την γνωστή "μερέντα".Πως ξέρουμε όμως ότι αυτή η κατ' εξοχήν παιδική λιχουδιά είναι και ασφαλείς για τα μικρά τερατάκια μας;Μια βόλτα στο διαδίκτυο με έπεισε ότι η παρασκευή της είναι απλή. Απέρριψα κάποια υλικά και κράτησα 4 .Το αποτέλεσμα είναι ότι το μισό βάζο έχει ήδη εξαφανιστεί από μικρά και μεγάλα παιδιά.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ αλεσμένα φουντούκια η σκόνη φουντουκιού
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ βούτυρο
Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας.Στο τέλος προσθέτουμε και το φουντούκι.
Αυτό ήταν 4 λεπτά το πολύ.Βάζουμε την μερέντα μας σε γυάλινο βάζο κατά προτίμηση και μόλις κρυώσει την συντηρούμε στο ψυγείο.
Μικρά tips
Για να καταλήξω σε αυτήν την συνταγή δοκίμασα και άλλες.Νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη.
Η προσθήκη του αλεσμένου φουντουκιού δεν δίνει την τελείως λεία υφή που έχει η πραλίνα-μερέντα του εμπορίου αλλά η γεύση της είναι πολύ καλύτερη.Αν βρείτε πάστα φουντουκιού να βάλετε ακόμη καλύτερα.Αν θέλετε για κάποιους λόγους να παραλείψετε το φουντούκι προσθέστε ακόμη 50 γρ.κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα Μάρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Θέλω εδώ και καιρό να φτιάξω κάποιες συνταγές με προσθήκη μερέντας και όλο το αναβάλω.
Να ρωτήσω, αν αφαιρέσω το βούτυρο και στη θέση του προσθέσω κάτι άλλο, π.χ. επί πλέον σοκολάτα, τι λες; Θα αλλοιωθεί η γεύση ή το αποτέλεσμα, γενικότερα;
Σε ευχαριστώ και φιλί, ma petite
Λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις μιαν όμορφη μέρα:)
Τελεια ειναι...μπραβο!!! καλη σου μερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή και δελεαστική πρόταση όχι μόνο για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!Το φουντουκάκι αναντικατάστατο κατά τη γνώμη μου!Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και πάνω απ' όλα σπιτική!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω....βαζάκι ολοδικό μου...τώρα....
Καλημερουδια Μαρα μου! Να σου πω, ηρθα να φαω μια φετουλα με πραλινα φουντουκιου! Σλουρπ, νιαμ,νιαμ! Πωωωωω! πωωωω! Κολαση
ΑπάντησηΔιαγραφή:P (σλουρπ) :D :) Σ'ευχαριστω Μαρα μου! Εισαι μια γλυκα!
Καλημερααααααα και πολλα φιλακιαααα! :)
Καλή μου Ζαμπία καλησπέρα.Έχω την αίσθηση ότι το βούτυρο παίζει τον ρόλο του. Ήδη σε σχέση με άλλες συνταγές έχω ελαττώσει την ποσότητα του βουτύρου και νομίζω ότι η απουσία του θα επηρεάσει και την υφή αλλά και την γεύση. Θα πειραματιστώ και σε μια εκδοχή χωρίς βούτυρο.Αν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό θα το δείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα κυρίες μου!
Να μπορούσα να τρώω κάθε μέρα δυο φέτες με μερέντα και γαλατάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμαρα μουυυυυυυυυυυυ.. η συνταγη κλειδωνει.. δεν τα αντεχω τα ωμα αυγααααααααααα... και το πολυ βουτυρο..
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο μαρααααααααα..
καλο απογευμααααααααααααα..
φιλακιααααααααααααααααα..
Μάρα μου, είναι καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγήηηηηη! Κερνάς; Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη...θέλω μια φέτα ψωμί με μερέντα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή θα φτιαχτεί για τους κουμπάρους, που τρελαίνονται για πραλίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή