Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μυδοπίλαφο


Ένα αναμφισβήτητα πιάτο ονειρικά γευστικό.Τώρα ειδικά που υπάρχουν και κατεψυγμένα μύδια μπορούμε να το φτιάχνουμε όλο το χρόνο.


Υλικά 
1 κιλό μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι
ντομάτα πολτοποιημένη
αλάτι πιπέρι
 μαϊντανό ψιλοκομμένο στο τέλος


  Οδηγίες
Ελέγχουμε τα μύδια να μην έχουν τα "μουστάκια"τους.Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.Ρίχνουμε τα μύδια για σωτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν βράση.
Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το ρύζι να "λαδώσει"Σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και προσθέτουμε σταδιακά ζουμί από το τηγάνι που είναι τα μύδια .Καλό θα είναι να έχουμε αφαιρέσει τα μύδια.Μετράμε πόσο ζουμί έχουμε βάλει.Το ρύζι μας θα χρειαστεί 2,5 ποτήρια ζωμό μαζί με  το κρασί.
Βάζουμε πιπέρι,αλάτι με φειδώ .
Όταν περάσουν 10 λεπτά προσθέτουμε και τα μύδια.Αφήνουμε άλλα 5 -7 λεπτά .
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιτανό.

5 σχόλια:

  1. λατρεμενο φαγακι.. καθοτι μονο οστρακα και μαλακια.. ετρωγωμεν...

    καλα να περνας μαρα μουυυυυυυυυυ...

    καλη συνεχειααααααααααα..

    φιλακιαααααααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το δοκιμάσω! Καλή Αποκριά και πολλές καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι , ιδιαίτερα αυτές τις μέρες θα εχει την..τιμητική του!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίκαιρο Μάρα μου! Θα το δοκιμάσω αύριο! Φιλάκια και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαραίτητη η συλλογή πιάτων Σαρακοστής!
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    φαίνεται πολύ νόστιμο, με τη ντομάτα...

    Όμορφη Δευτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή