Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο με σόγια σος

Κυρίως πιάτο εξαιρετικά χορταστικό,αρωματικό και με γεύση που λυγίζει και τους πιο παράξενους δοκιμαστές.Εύκολο μα συνάμα και πρωτότυπο για την καθημερινότητα  μας.Μια συνταγή αφιερωμένη στην κουμπάρα μου "Rochelle" αφού εκείνη μου έδωσε την συνταγή.Εγώ απλά την προσάρμοσα στις δικές μας γευστικές συνήθειες.
Η δική μου οικογένεια το γεύτηκε και γοητεύτηκε.Ελπίζω και εσείς!!

Υλικά
1 κοτόπουλο (ανοιγμένο στην μέση)
6-8 κουταλιές ελαιόλαδο
1κούπα χυμό μανταρίνι
1 κούπα σόγια σος (worcestershira sauce )
χοντρό αλάτι
πιπέρι σε κόκκους
γλυκάνισο 20 σπόροι περίπου και καλύτερα 2 αστεροειδή γλυκάνισου
5-6 γαρύφαλλα
1κουτ.του γλυκού κόλιανδρο
1 κουτ.σούπας μέλι

Οδηγίες
Η συνταγή της κουμπάρας μου θέλει το κοτόπουλο ολόκληρο η κομμένο στην μέση.
Εγώ εντελώς τυχαία είχα κοτόπουλο κομμένο έτοιμο για να το ψήσουμε στα κάρβουνα.Ο καιρός λοιπόν μας τα χάλασε.Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την συνταγή της κουμπάρας μου.
Γάστρα δεν έχω(κακώς) αλλά η λόξα μου για κάποια πράγματα δεν αλλάζει.Αντί γάστρας έχω πυρέξ που γίνεται γάστρα. Εσείς αν έχετε γάστρα χρησιμοποιήστε την.
Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το κοτόπουλο μισή ώρα να μαριναριστεί.
Βάζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 2 ώρες περίπου.Αν είναι τεμαχισμένο όπως αυτό θέλει 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.Ψήνεται στους 200 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό από το φαγητό μας αφού το σουρώσουμε και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα 5- 10 λεπτά περίπου και σε δυνατή φωτιά..Το κοτόπουλο το βάζουμε ξανά στον φούρνο χωρίς το καπάκι της γάστρας να διατηρηθεί ζεστό αλλά και να στεγνώσει λίγο.Σβήνουμε τον φούρνο μετά από 5 λεπτά.
Το σέρβιρα με πατάτες τηγανιτές αλλά ταιριάζει με  ρύζι η πουρέ.

Μικρά tips
Το δέσιμο της σάλτσας  είναι απλό .Δεν έβαλα κόρν φλάουρ ούτε αλεύρι. Όπως θα είδατε στην φωτογραφία μόλις αρχίσει να αφρίζει η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

6 σχόλια:

  1. Καμιά φτερουγίτσα έμεινε και για μένα???
    Άπαιχτο φαίνεται και η παρουσίαση με τις πατατούλες... όλα τα λεφτά!!!

    Καλό μεσημέρι Μάρα μου και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ και μόνο που είδα την πρώτη φωτό.... γοητεύτηκα!!!
    Γεια στα χέρια σου!!
    Καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάρα, πολύ ωραία και ιδιαίτερη, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mάρα μου πολύ ιδιαίτερη συνταγή ο χυμός δε μανταρίνι και ο αστεροειδής γλυκάνισος μου άρεσε πάρα πολύ σε συνδυασμό με τη σόγια,πρέπει να είναι πολύ ισορροπημένη γεύση μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο τρέχω για κοτοπουλάκι...πολύ μου άρεσε η συνταγή σου Μάρα μου!!! Μπράβο και στην κουμπάρα σου και σε σένα που μας την έδωσες!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει η σόγια Μάρα μου και το κοτοπουλάκι, όπως ξέρεις το λατρεύω... λέω να την φτιάξω... λίγο με προβληματίζει ο γλυκάνισος γιατί μου αρέσει κυρίως στο τσίπουρο αλλά για να το προτείνεις είμαι σίγουρη ότι είναι ωραίο!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή