Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Χταπόδι στην λαδόκολλα


Τώρα που πλησιάζει η σαρακοστή ολοένα και ψάχνουμε κάτι διαφορετικό αλλά όχι και τόσο απόμακρο από τις παραδόσεις μας. Χταπόδι στην λαδόκολλα σαν λουκούμι.

Υλικά

1 χταπόδι 1 κιλό και κάτι.(και κατεψυγμένο καλό είναι)
3 κουτ. της σούπας  ξύδι
1 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
2 γαρύφαλλα
1-2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το τεμαχίζουμε πλοκάμι- πλοκάμι.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τόσο αλουμινόχαρτο όσο να μπορέσουμε να τυλίξουμε το χταπόδι.Βάζουμε και την λαδόκολλα από πάνω προσθέτουμε το χταπόδι.Ανακατεύουμε το ξύδι με το βαλσάμικο και το λάδι.και περιχύνουμε το χταπόδι.Ρίχνουμε το σκόρδο,την δάφνη πιπέρι και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα και στην συνέχεια το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα με προσοχή μην κάψουμε τα χέρια μας από τους ατμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο 10 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως  το χταπόδι -λουκούμι.


14 σχόλια:

  1. Μαράκι μου φαντάζομαι το άρωμα του χταποδομεζέ σου!!! Θα δοκιμαστεί η συνταγή σου άμεσα!!!
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένος μεζές! Ετσι το φτιάχνω τα τελευταία δύο χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έρμη Σαρακοστή θα ξεκινήσουμε με τόσες λιχουδιές!!! σκέτη αμαρτία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές Απόκριες Μάρα μου, Καλά Κούλουμα!
    Να περάσεις πολύ όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειος μεζές!!!
    Και στη λαδόκολλα...λουκουμάκι σκέτο...
    Φέρνω και τα ουζάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nα τα και τα σαρακοστιανά.Καλές Απόκριες φαίνεται υπέροχοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε! αυτό είναι χταπόδι! νόστιμο, μαλακό γευστικό και χωρίς αλάτι (το οποίο, πολύ σωστά, δεν το χρειάζεται). Τέλειο!
    Όχι που το βράζουμε, σαν προβατίνα, με 10 λίτρα νερό.
    Την επόμενη φορά βάλε και 10 ελιές ξιδάτες παρέα και 5 κόκκους μπαχάρι.

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο πιο καλός μεζές! καλή σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "μαρα μουυυυυυυυυυυυ... χαχαχαχαχαχα... θα περιμενω μηνυμα σου στο φεισ...

    φιλακια πολλααααααααααααααααα...

    καλο σ/κ.."

    ειπα να φερω την απαντηση και απ εδω.. μην σε κουραζω....

    τα τραγουδια που εχεις εδω στο μπλογκ ολα αγαπημενα... αλλα θα σου κλεψω την νινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεζεδάκι ένα κι ένα για τη Δευτέρααα!!!
    Καλά κούλουμα mara!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή φίλοι μου καλοί!
    Ζαμπία σωστά επισήμανες ότι το χταπόδι δεν είναι προβατίνα(χαχαχαχαχχακάνει όμως ωραία σούπα η άτιμη)Οσο για το αλάτι (σε αντίθεση με την ζάχαρη) το αντέχω μόνο στην θάλασσα(με βοηθάει να επιπλέω χαχαχα)
    Πάντα υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Μάρα μου!Καλή Σαρακοστή σου εύχομαι.
    Το χταπόδι έγινε πολύ καλό!Ακολούθησα τις οδηγίες σου και συμπλήρωσα και της Ζαμπίας.Σου στέλνω πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή