Ω έλατο...ω έλατο μ'αρέσεις πως μ'αρέσεις....
Το πιο νόστιμο έλατο!
Μια συνταγή της φίλης και Αμπλοκάριστης Γιάννας.
Μια συνταγή που πέρυσι αναρτήθηκε στο Άρωμα Δάφνης
Φτιαγμένο και πάλι από τα χρυσά και υπομονετικά χεράκια της Γιάννας.
Φέτος ήρθε η σειρά μου να δεχτώ αυτό το ξεχωριστό, νόστιμο και γεμάτο αγάπη έλατο.
Πριν δούμε τα υλικά να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Γιάννα για το μεγαλείο της, τις ιδέες της ,τις γνώσεις της,και φυσικά για την τιμή που μου κάνει να είναι φίλη μου !Μπον φιλέ καρντιά μου!!!
Ας δούμε τώρα τα υλικά....
Για τα μπισκότα
1 φλ. βούτυρο φρέσκο μαλακό ,
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη ,
2 κρόκους 1 βανίλια ,
3 ½ φλ. αλεύρι μαλακό ,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την διακόσμηση
1/2 δόση Ζαχαρόπαστας
άχνη
διάφορα διακοσμητικά
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το αναδεύουμε αρκετή ώρα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Στην συνέχεια απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ανοίγουμε φύλλο με την ζύμη και με την βοήθεια πλάστη από σιλικόνη
Καλό θα είναι το κοπιάρισμα να γίνεται πάνω στην λαδόκολλα ώστε να μην χαλάσει το σχήμα του.
Υπάρχουν ειδικές κουπ.
Αν δεν μπορείτε να τις βρείτε κόψτε πατρόν από χαρτόνι.
Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλα τα μεγέθη ώστε να έχουμε ένα πανέμορφο έλατο..
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.
Αφού ψηθούν τα μπισκότα και κρυώσουν διακοσμήστε τα όπως σας προστάζει η φαντασία σας.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και φυσικά καλή επιτυχία!!!!
ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!
Τα συγχαρητήρια μου! Απλά είναι ΤΕΛΕΙΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα φαίνονται αυτά τα αστερομπισκότα πασπαλισμένα με την άχνη ζαχαρίτσα τους!!! Τί τέλεια ιδέα να τα σερβίρεις!!!! Μα είναι πανίγλυκο αυτό το ελατάκι!!!! Σλούρπ!!! Λές να φτιάξω;!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια της Γιάννας και σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!!
Καλές γιορτές να έχεις !!! Καλή εβδομάδα!! Φιλιά!! :ο)
Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕργο τεχνης....φανταστικοοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Μάρα μου. Υπέροχο, τι λέω, καταπληκτικό το μπισκοτένιο δενδράκι σου. Πολλά μπράβο σου αξίξουν για την επιλογή και την τέλεια εκτέλεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τη συνταγή.
Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά.
Ω! έλατο, ω έλατο τι δίδαγμα η στολή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα εμπνέει σταθερή και θάρρος πάντα στη ζωή.
Ω! έλατο, ω έλατο μ' αρέσεις, πώς μ' αρέσεις!
Έτσι για να συμπληρώσω... τον μέγα καλλιτέχνη τούτου του νοστιμότατου έργου, με τους πασίγνωστους στίχους!
Ουάου! Καλέ αυτό είναι υπερπαραγωγή! Τι να καθόμαστε να στολίζουμε! Ψήνουμε αυτό και είμαστε κομπλέ! Μπράβο σας κορίτσια! Καλό μεσημέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μάρα!!! Μα τι ονειρεμένο πράγμα έφτιαξες!!! Με έχεις αποτρελάνει πια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερδίζει τα βλέμματα οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπου μπλογκοπερπατώ βλέπω ελατάκια και αρχίζω να ζηλεύω....θα πάω αύριο για κουπ πατ! Καλό βράδυ! Εφη
ΑΨΟΓΟΟΟΟΟΟ!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΟΟΟΟΟΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
ΦΙΛΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
πολυ ομορφο, μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ομορφιά είναι αυτή;;;;;;;ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!ω έλατο...μ'αρεσεις πως μ'αρεσεις...χιχι Καλο βραδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια μπράβο σας! Πολύ φαντασμαγορικό!
ΑπάντησηΔιαγραφή