Υπέροχο με ξεχωριστό άρωμα ανατολής!!!!!!
Στον Λίβανο ας πούμε είναι παράδοση να βάζουν κύμινο στο αρνί.
Ας δούμε όμως τα υλικά....
Υλικά
1.500 γρ αρνί (σπάλα η μπούτι κομμένο σε μερίδες)
1.500 κιλό πατάτες
1,5 κουτ σούπας κύμινο σε σπόρους η σε σκόνη
προαιρετικά 4-5 αστεροειδής γλυκάνισου
7-8 σκελίδες σκόρδο
αλάτι ,λίγο μπούκοβο η πιπέρι
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το αρνί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε γάστρα η σε ταψί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το κύμινο (για 1 λεπτό περίπου) να αφήσει το άρωμα του.
Ρίχνουμε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τέλος τις σκελίδες του σκόρδου ,το ελαιόλαδο και νερό.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!
Αγαπημένο φαγητάκι με το κύμινο μάλλον θα είναι υπέροχο!!!Και ο γλυκάκνισος ωραία ιδέα.Μπράβο!!!! καλή σου εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα nadia!!!!!!!!!Αν και Τρίτη έχουμε μέλλον :-)
ΔιαγραφήΑν σου αρέσει το άρωμα από το κύμινο και τον γλυκάνισο είναι πραγματικά υπέροχο φαγητό!!!!!!!Φιλιααααααααααα
δεν το βράζεις πρώτα το κρέας;
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
kathycallie Καλημέρα!!!!!!!Σήμερα πλέον το αρνάκι που αγοράζουμε είναι μικρό ( σε ηλικία και κιλά) Το να το βράσεις είναι μια έξτρα διαδικασία που στο συγκεκριμένο δεν χρειάζεται.Μέσα στην γάστρα με το καπάκι γίνεται ο ανάλογος βρασμός.Υπενθυμίζω ότι είναι το κρέας κομμένο σε μερίδες!Ελπίζω να έλυσα την απορία σου!!!!!!!!Καλημέρα!
ΔιαγραφήΩ Μάρα μου τι εικόνα!! Πρέπει να είναι τέλειο ε; Από αυτά που λιώνουν στο στόμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιτσάκι μου καλημέρα!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΌπως το είπες λιώνει....φιλιαααααααααααα
Τι λαχταριστή κρούστα είναι αυτή; Και να φανταστείς πως δεν τρώω αρνάκι! Το μαγειρεύω όμως και χαίρομαι όταν το ευχαριστιούνται οι υπόλοιποι, οπότε η συνταγή σου θα τιμηθεί αναλόγως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλά μαγειρέματα!
simonmad ναι η κρούστα απίθανη "ήταν"!!!!!
ΔιαγραφήΑυτό το πιάτο να είσαι σίγουρη ότι θα δικαιώσει την επιλογή σου!!!!!!!!!!
Καλή υπόλοιπη εβδομάδα!!!!!!!!!!!
αμάν τι μου κάνεις βραδυάτικα..και έιμαι έτοιμη να παραγγείλω σουβλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μου peps....Πλέον θα "χτυπάω" βραδινές ώρες ένεκα καλοκαιριού...να δροσίζει λίγο ;-)
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρααααααααααααα
Βραδινές ώρες να χτυπάς εσύ καλή μου...αλλά εμείς μεσημεριάτικα θα τις βλέπουμε...οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο πάντα (κατάλαβες Pepi μας;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου το ξέρω ότι κάνει την ίδια "ζημιά"!!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιααααααααααα
Ωραίο το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Βάσω μου"ήταν " ωραίο και θα το επαναλάβω σύντομα!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιααααα
Πολύ ωραία συνταγή, σύντομα θα την δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλή και σίγουρη!!!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!!!
ΔιαγραφήΛαχταριστό φαγάκι Μάρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ γλυκάνισο και κύμινο στο αρνί.
Πολύ ωραία παρέμβαση..Θα το έχω υπόψη για την επόμενη φορά.
Νασαι καλά.
Φιλιά πολλά :))
Παρέμβαση από ανατολίτικη κουζίνα γλυκιά Marion!
ΔιαγραφήΔεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!!!!!!Φιλιαααααααααααα
Λατρεύω το κύμινο, επομένως και το φαγάκι σου, Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά ψημένο, λαχταριστό.
Πράγματι η Αραβική κουζίνα χρησιμοποιεί πολύ το κύμινο, ακόμα και στο ψάρι!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Helen μου και εγώ λατρεύω το κύμινο.Το βάζω ακόμη και όταν φτιάχνω κουνουπίδι η λάχανο γιαχνί....δίνει άλλο άρωμα!!!!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιααααααααααααααααα
Πωπω ένα αρνάκι λαχταριστό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο!!!!
Φιλιά!!!!!!!