Αφράτο,με βελούδινη υφή!
Μέσα του θα ανακαλύψετε δυο λαχταριστούς θησαυρούς...cookies σοκολάτας και καρύδια.
Ψήνεστε να μάθετε πως θα το απολαύσετε;
Ας δούμε λοιπόν υλικά και οδηγίες.....
Υλικά
500 γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1κουτί γάλα εβαπορέ ( αδιάλυτο)
2 κουτ.σούπας ουίσκι
4 κουτ.σούπας γλυκόζη
΄μερικά cookies σοκολάτας
καρύδια κομμένα με το χέρι
Οδηγίες
Εν αρχή....να σας πω ότι η διαδικασία δεν γίνεται με την παγωτο μηχανή.
Τα γάλατα θέλουν τουλάχιστον 8-10 ώρες να είναι στο ψυγείο (και η κρέμα γάλακτος)
Στο μίξερ βάζουμε όλα τα κρύα προϊόντα το ουίσκι και την γλυκόζη.Στην αρχή χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.Όπως είναι το μπολ το βάζουμε στην κατάψυξη για 40-50 λεπτά.
Στην συνέχεια ξαναχτυπάμε τα υλικά για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.Βάζουμε πάλι το μπολ ανάμιξης στην κατάψυξη.
Μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε και αναδεύουμε πάλι μέχρι να στέκεται κάπως έτσι το μείγμα.
Μέχρι να ολοκληρώσουμε την διαδικασία κόβουμε με το χέρι τα cookies και τα καρύδια.
Να μην είναι μικρά και ψιχουλιαστά γιατί έτσι θα λερώσουμε το κάτασπρο παγωτό μας και την ώρα που θα το απολαμβάνουμε δεν θα καταλαβαίνουμε την διαφορά.
Αφού λοιπόν το παγωτό στέκεται ...τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα σε μακρόστενο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με τα cookies.
Έπειτα ρίχνουμε μια ποσότητα παγωτού και μετά καρύδια.
Συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υλικά εναλλάξ.
Τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο παγωτό μέχρι να γεμίσει το σκεύος μας.
Αν θέλετε χρησιμοποιήστε δυο σκεύη.
Τα υλικά αυτά μας δίνουν 3 λίτρα παγωτό.
Αφήστε το στη κατάψυξη για 5-8 ώρες και έπειτα θα είναι έτοιμο να σας δροσίσει και να σας γλυκάνει.
Το συνόδευσα με Παντζάρι γλυκό του κουταλιού που είχα φτιάξει πέρυσι.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!
υπέροχο! αλλά αυτό το παντζάρι γλυκό....με προκαλεί να το δοκιμάσω! πρώτη φορά το βλέπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα peps!Να το δοκιμάσεις...στο συνιστώ....φιλιαααααααα
ΔιαγραφήΠέρα από το γεγονός ότι το παγωτό σου είναι πολύ ωραίο Mara μας... απορία μου κάνει που έχετε ακόμη γλυκό παντζάρι; Πως και "γλύτωσε" έναν χρόνο τώρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
χαχχαχαχαχαχαχα ξεκινώ αντίστροφα την απάντηση
ΔιαγραφήΚαλημερούδια!!!!!!
Πως την γλύτωσε;Φυσικά το είχα κρυμμένο για τέτοιες περιστάσεις...
Είχα κάνει όμως και 3 φορές την ίδια συνταγή.Την πρώτη φορά άντεξε 4 μέρες.
σου στέλνω δροσερά φιλιάαααααα
Τη δροσιά του να έχεις Μάρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ βαρβάτο το έκανες το παγωτό σου και είναι ακρυβώς όπως θα το έτρωγα... από τα cookies και τα καρύδια μέχρι αυτό το ιδιαίτερο και προκλητικό γλυκό πατζάρι!
Τι να πω? Ωδή στις γεύσεις η σημερινή σου ανάρτηση...
Τα δροσερά μου φιλιά σου στέλνω!!
Αααα σε ευχαριστώ Χρυσαυγή μου...νιώθω ήδη τον "μπάτη" να με συνεπαίρνει..
ΔιαγραφήΔεν ήξερα τι σιρόπι να βάλω.Καλό και σκέτο το παγωτό δεν λέω...αλλά θέλω και την τσαχπινιά του.Τι πιο τσαχπίνικο και διαφορετικό από το παντζάρι που έδωσε 3D διάσταση στον ουρανίσκο...
Σιροπιαστά φιλιά σε όλες τις γυναίκες της οικίας σας...
Πολύ όμορφο! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ mia maria...καλημέρα σου!!!!!
ΔιαγραφήΑχ σώσε με με ενα παγωτάκι! Κ εγώ στο πατζάρι κόλλησα, πρέπει να το δοκιμάσω..
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια Μάρα!
χαχχα να σε σώσω why not?
ΔιαγραφήΤο παντζάρι είναι δική μου παρέμβαση....και πρόταση ταυτόχρονα.
Φιλιααααααααααααααααααα
Mara μου καταπληκτικό το παγωτό σου αλλά αυτό το γλυκό πατζάρι με έχει τρελάνει θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ελένη μου καλημέρα!!!!!
ΔιαγραφήΠροσωπικά δεν τρώω γλυκά του κουταλιού πολύ.Το συγκεκριμένο έχει μια ιδιαίτερη και εκλεκτή γεύση για μένα.Δοκιμασέ το δεν θα χάσεις κάτι///
Φιλώ σε..........
Ωραίο το παγωτάκι σου. Το πατζάρι με προβλημάτισε και εμένα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Βάσω μου!Το "θέμα" ανάρτησης είναι το παγωτό...τώρα το παντζάρι κάνει μια διαφορά ομολογώ...φιλιαααααααααααα
ΔιαγραφήΚαλά το γλυκό παντζάρι ξετρέλανε τους πάντες απ ότι είδα (και εμένα βεβαίως).Το παγωτάκι σου φαίνεται πάρα πολύ ωραίο.Θα το δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήMara, στην αρχή είδα το παγωτό με τα κούκις και το καρύδι και λέω, τι ωραίο παγωτό, μια και λατρεύω τα παγωτά και φτιάχνω παρόμοιο. Μετά όμως το μάτι μου έπεσε και στο γλυκό παντζάρι. Πως μου έχει ξεφύγει αυτό; Όλο το χειμώνα, μέχρι αργά την άνοιξη, τρώγαμε παντζάρια παραγωγής μου, να ήξερα να κρατήσω και λίγα, να τα φτιάξω γλυκό με τη συνταγή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ότι βλέπω στα παραπάνω σχόλια, έκλεψε την παράσταση από το παγωτό!!!
Καλό σου βράδυ.
Πολύ ωραίο και πλούσιο παγωτό! Εγώ θα το συνόδευα και με σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας ή μπορούμε μαζί με τα καρύδια και τα cookies να ρίξουμε και κουταλές σιροπιού μέσα στο μίγμα, να γίνει ένα παγωτό υπερπλήρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Eνισχυμένο το παγωτό σου Μάρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το συνοδευτικο γλυκό παντζάρι δεν εχω λόγια.. :)
Φιλιά