Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αρνάκι φρικασέ


Το αγαπημένο μου φαγητό!
Δεν λέω ποτέ όχι για φρικασέ με μαρούλι!!!
Το μόνο που δεν αρέσει στα "παιδιά" μου είναι ότι το κάνω με πολύ ζουμί για ατελείωτες βουτιές με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Ναι ,ναι το παραδέχομαι .Σε αυτό το φαγητό δεν μπορώ να αντισταθώ.
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία που μπορεί να είναι διαφορετική από αυτές που ξέραμε.

1,200 γρ αρνάκι (σπάλα)
4 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
2 πράσα
αλάτι ,πιπέρι
άνιθο η μάραθο ψιλοκομμένο

Για το αυγολέμονο
τον χυμό από 2,5 λεμόνια
2 αυγά

Οδηγίες
Η διαφορά που μπορεί να υπάρχει είναι ότι δεν ζεματάμε τίποτα.Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το μαρούλι να μην είναι μεστό.Αυτό το διακρίνουμε όταν κόβουμε το κοτσάνι βγάζει ένα υγρό σαν γάλα.Τότε τα μαρούλια μας θέλουν ζεμάτισμα σε αλατισμένο νερό.
Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το αρνάκι που έχουμε κομμένο σε μερίδες.


Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
Αφού σοταριστούν καλά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.


Αφήνουμε να βράσει το κρέας καλά.Όταν το κρέας μας βράσει περίπου 45 λεπτά,προσθέτουμε και τα μαρούλια που έχουμε κόψει με τα χέρια.Βάζουμε επίσης και την ποσότητα που θέλουμε από άνιθο η μάραθο.
Αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βράσουν.Αν σας αρέσει με πολύ ζουμί προσθέστε νερό.Αν όχι αφήστε να πιει το ζουμί του το φαγητό.
Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και το αυγοκόβουμε.
Το φρικασέ μας είναι έτοιμο προς βρώση και απόλαυση.

Μικρά tips
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγα αντίδια αφαιρώντας μια ποσότητα από τα μαρούλια.
Καλή επιτυχία!

8 σχόλια:

  1. πωπωωωωωωωωωωω πειναωωωωωωωωω.. ομορφες αλλαγες εκανες εδω μεσα.. αυτη η φωτο ομωςςςςςςςςςςςςςς.. το πηρουνι μου γρηγορααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασικούρα αθάνατη!!! Μοσχοβόλησε πέρα απο τον Ατλαντικό! Μου έδωσες και ιδέα για σήμερα Μάρα μου, καιρό έχω να κάνω φρικασέ. Φιλάκια καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, Μάρα. Είναι το δικό μας αγαπημένο φαγάκι, ιδιάιτερα το συζύγου μου!
    Μάλιστα το θεωρούμε και λίγο εορταστικό-έχει μια κούραση με τα χορταρικά.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι δεν ζαματίζουμε τίποτα και μου άρεσε η προσθήκη πράσων. Θα την.υιοθετήσω.
    Χαρούμενη Κυριακή, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόστιμο όσο δεν παίρνει άλλο τούτο το φαγητό Μάρα μου!
    Καλό-χώνευτο τώρα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πράσο δεν μου έχει προκύψει αλλά εμπρός μου ανοίγεται "πεδίον δόξης λαμπρό" για να κάνω την αρχή!

    Φιλιά σου πολλά Μαρούλι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο με την φωτογραφία,μου έτρεξαν τα σάλια και ήθελα να το φαω,φαντάσου να το είχα μπροστά μου!!!!Γειά στα χέρια σου Μάρα μου!Φιλιά..καλό βράδυ και μια ωραία εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ με ζουμάκι το θέλω Μάρα μου..για βούτες..
    Χορταράκια και το αυγολέμονο μπορώ να φάω μια κατσαρόλα.
    Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gia ta mikra omws oxi gia mena emena mou aresei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή