Αυτά τα πουγκάκια τα λιγουρευώμουν πολύ καιρό.Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να έρθει η συνταγή στα χέρια μου.
Η συνταγή και όλη η διαδικασία είναι από την φίλη και Αμπλοκάριστη Γιάννα....
Καρντιά μου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου...φιλιά!
Υλικά
Για 24 πουγκάκια
8 φέτες μπέικον
1 πακέτο μανιτάρια λευκά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομένα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πακετάκι κρέμα γάλακτος 200γρ.
½ ποτ. κρασιού κονιάκ
300 γρ. φέτα χοντροτριμένη
150 γρ. μπλέ τυρί λυωμένο με το πηρούνι
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομένο
Λίγο αλάτι- πιπέρι
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού
Οδηγίες
Κόβετε το μπέικον σε κομματάκια και το σωτάρετε σκέτο μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε σε χαρτί να στραγγίσει το λίπος του.
Καθαρίζετε με βρεγμένο πανί πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φετούλες.
Σε φαρδύ τηγάνι βάζετε το βούτυρο και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τα σωτάρετε μέχρι να μείνουν μόνο με το βούτυρο και τα σβήνετε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κρέμα και πιπέρι και βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν ρίχνετε στη γέμιση τη φέτα το μπλέ τυρί, το μπέικον και τον άνιθο. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι η γέμιση.
Λαδώνετε καλά ένα ταψάκι με θήκες για κεκάκια.
Κόβετε το ένα φύλλο ζύμης κουρού σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Στρώνετε κάθε κομμάτι σε κάθε θήκη και αλευρώνοντας τα δάχτυλα σας για να μην κολλάει η ζύμη του δίνετε την φόρμα της. Γεμίζετε με 2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνετε τις τέσσερις γωνιές σαν πουγκάκι .
Αλείφετε με λίγο γάλα ή αν θέλετε με χτυπημένο αυγό. Επαναλαμβάνετε και με το άλλο φύλλο ζύμης.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα μέχρι να ροδίσουν τα πουγκάκια. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
Μικρά tips:Εάν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαλακά τυριά που λιώνουν
Καλή επιτυχία!!!
Καλημέρα Μάρα...μια δύσκολη ημέρα σαν τη σημερινή, μου χορταίνεις τις αισθήσεις με τα μπουρεκάκια σου.Παρόλο που φαίνεται πολύπλοκο η συνταγή είναι εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε να δούμε τι θα πρωτοφάμε το σαββατοκύριακο...με όλες εσάς τις απίθανες μαγείρισσες με τα απίθανα μαγειρέματα σας...Το μουσικό κομμάτι τέλειο, μου έδωσες κουράγιο!!
Και τρελαίνομαι για μανιτάρια! Όπωσδήποτε θα την φτιάξω πολύ σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα δεν ξέρω αν ακουγεται το μούγκρισμα μου ως τα Πάτρια εδάφη... απίθανα τα πουγκάκια σου, το Σαββατο θα τα φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μπράβο και στη μαγείρισσα και στη φωτογράφο και εμπνεύστρια της συνταγής!Πολύ ωραία δείχνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζί...KaPa χαίρομαι που σου τονώνω το ηθικό,τις αισθήσεις και γενικώς σου αλλάζω την διάθεση.Θετική σκέψη πρέπει να έχουμε πάντα..σε φιλώ και ΜΑΖΙ ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω περιμένω τις εντυπώσεις σου...φιλιάαααα
Eri Καπετάνισσα μου από Πάτρια εδάφη στην κακούργα ξενιτιά..πολλά φιλιάαααα
Vita βλέπω ότι σου άρεσαν.Καλό σου βράδυυυυυ
Εκπληκτικά τα πουγκάκια σου Μάρα μου μπράβο και στην φίλη σου με την ωραία συνταγή.Ο συνδυασμός μανιταριών και μπέικον μου αρέσει πολύ.Καλό σου βράδυ φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα σαν παρουσία Μάρα μου, η γεύση μένει να δοκιμαστεί πιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε και στην Γιάννα αλλά και σε σένα.
Πολύ ωραία τα πουγκάκια ...πρέπει να είναι νοστιμότατα!!! Μπράβο σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήNadia είναι πολύ,πολύ λαχταριστά!!!Φιλιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη αναμένω τις γευστικές εξελίξεις..φιλιάαααα σου!
Κική μου ευχαριστούμε!!!Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά!
Πουγκάκι μοναδικό για κάτι κουρασμένες μαθήτριες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και πολύ τα ζήλεψα!
Ζ.
Tαψί ολόκληρο σε αυτές τις μαθήτριες αξίζει!!!Φιλιάααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠειναωωωωω....θα τα δοκιμάσω σίγουρα... <3 <3 <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία! Η κόρη μου θα τη λατρέψει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα είναι αξιολάτρευτα kiki μου!Φιλιάααααααααααα πολλά και στην κόρη...
ΑπάντησηΔιαγραφή