Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

muffins με κυδώνια και μήλα


Δεν ξέρω πόσο λαχταριστό σας φαίνεται από την φωτογραφία.
Η γεύση του είναι ανώτερη της εικόνας του πάντως.
Αφράτα με πλούσιο άρωμα και νότες γευστικές από δύο φθινοπωρινά φρούτα.Κυδώνι και μήλο.
Ας δούμε όμως τα υλικά...



Για 24-25 muffins
για τα φρούτα
3-4 μήλα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κυδώνι κομμένο σε κύβους
1/2 κούπα νερό
1 κουτ.γλυκού χυμό λεμόνι
1κουτ.σούπας κανέλα
3-4 κουτ.σούπας ζάχαρη
2-3 αστεροειδής γλυκάνισο
4-5 γαρύφαλλα

Για το μείγμα
3 αυγά
1/2 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού ζεστό νερό(όχι καυτό)
3-3,5 κούπες φαρίνα
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
καρύδια χοντροκομμένα για το πασπάλισμα

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.Το ίδιο κάνουμε με το κυδώνι
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά που είναι για τα φρούτα

.
Η ένταση της φωτιάς μέχρι να πάρουν βράση είναι δυνατή.Μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια και ανακατεύουμε τακτικά.Όταν τα φρούτα πιουν όλο το ζουμί τους και καραμελώσουν σβήνουμε την φωτιά και  αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.



Την ώρα που θα κρυώνουν τα φρούτα  χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο.Προσθέτουμε και το νερό.Στην συνέχεια τα αυγά και το αλεύρι που έχουμε ανακατεύσει με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Όταν το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε και τα φρούτα.Προσοχή να αφαιρέσετε τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα.

Αναμιγνύουμε καλά τα φρούτα μας με το μείγμα και βάζουμε σε φορμάκια muffins.
Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα φορμάκια.Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια χοντροκομμένα.

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Είναι τέλειο κολατσιό για το σχολείο και την δουλειά.


Μικρά tips
Δεν χρειάζεται να βράσουν πολύ τα φρούτα μας για να είναι μην λιώσουν τελείως με το ψήσιμο στον φούρνο.
Χτυπήστε καλά την ζάχαρη με το λάδι και το νερό.
Μην φοβηθείτε την ποσότητα της κανέλας.Δίνει μοναδική γεύση και άρωμα.
Καλή επιτυχία!




13 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο νόστιμο θα είναι αυτό το κεκάκι...
    Λατρεύω το κυδώνι σε όλες του τις μορφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγράφεται άμεσα για την Κυριακή που μας έρχεται!!!!!
    Αυτή είναι η απάντησή μου στο ερώτημά σου: "Δεν ξέρω πόσο λαχταριστό σας φαίνεται από την φωτογραφία"
    Φιλάκιααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαινονται σούπερ λαχταριστά. ''Μιλάνε'' από μόνα τους. Οι φωτογραφίες σου είναι ζωντανές.
    Πολύ ωραία τα κυδώνια. Σε μαφιν δεν τα έχω δοκιμάσει. Θα τα έχω υπόψη :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν ξέρω αν είναι λαχταριστά, αν δεν τα δοκιμάσω...Στείλε μια δωδεκάδα, μήπως μπορέσω και αποφανθώ! :))

    Ε!; Και πού είσαι, στείλε και θηκούλες, που μου αρέσουν και μου χρειάζονται...

    Κίσσες
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες σου μιλάνε από μόνες τους!!!
    Και μόνο το κυδώνι που έχουν, τα λάτρεψα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφος που είναι ο αστεροειδής γλυκάνισος... Ωραίος συνδυασμός υλικών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα, Μάρα. Υπέροχα τα κεκάκια σου, αφράτα και λαχταριστά. Στις φωτογραφίες σου όλο ζωντάνια, κουτούλισα στην οθόνη!!!
    Η συνταγή αντιγράφεται, γιατί λατρεύουμε το κυδώνι. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία πράγματα!!
    Μυρωδάτα, αφράτα, με μπόλικα νόστικα υλικά...
    Tι άλλο να θέλει ένα muffinaki από την σύντομη ζωή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Μάρα...τι καταπληκτικό πράγμα είναι τώρα αυτό πρωινιάτικα με ζάλισες πάλι!! Με έχετε αποτρελάνει εσύ κι η Ζαμπία, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω.Ετσι όπως το είδα στην αρχή μου φάνηκε πολύπλοκο αλλά τελικά δεν είναι και τόσο....για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία τα μαφινάκια σου Μάρα μου!!! Μοσχοβόλισαν ως εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμάν Αμάν!! Αυτά μάλιστα. Τι γιορτινά που είναι!! Μια δωδεκάδα και σε μένα παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι φανταστικά αρωματικά μαφινάκια Μάρα μου, όταν βρω κυδώνι θα αρπάξω ένα για να τα φτιάξω! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή