Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ψωμί της "Λημνίας Γης"


Την αγάπη μου για την Λήμνο την ξέρουν πολλοί.
Έζησα αρκετά χρόνια εκεί.Πέραν του ότι την θεωρώ μαγευτική,έχω να δηλώσω ευθαρσώς βεβαίως.. βεβαίως  πως τα προϊόντα της Λημνίας Γης είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκα αλεύρι από την Λήμνο.Πρώτη μου σκέψη  το ψωμί.Το άρωμα του και η γεύση του δικαίωσαν την επιλογή μου.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φρουτοσαλάτα δροσερή


Δύο είναι οι λόγοι που αντέχω το καλοκαίρι.Ο ένας είναι η θάλασσα και ο άλλος τα  φρούτα και τα λαχανικά.
Σήμερα αγόρασα υπέροχα αρωματικά φρούτα.Όταν ήρθε η ώρα να τα "δροσίσω" στο ψυγείο,μου ήρθε η ιδέα για μια διαφορετική παρουσίαση .Όχι πρωτότυπη μα ούτε και καθημερινή.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο


  
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στραπατσάδα του "έταιρου"



Μέρες τώρα δεν έχω καθόλου την διάθεση να κάνω ανάρτηση.Η απογοήτευση μου για τα γεγονότα χτύπησε κόκκινο.Όχι πως δεν μαγείρευα...αλλά πως να κάνεις ανάρτηση με φαγητά όταν γίνονται όλα αυτά γύρω σου.Τέλος πάντων ...όπως λέω συνήθως "η ζωή συνεχίζετε" και συνεχίζω και εγώ με νέα ανάρτηση.
Καλοκαίρι γαρ και τα λαδερά δίνουν και κλέβουν την παράσταση.Μέσα λοιπόν στα λαχανικά του καλοκαιριού την πρώτη θέση στην καρδία μου έχει η ντομάτα.
Στα χέρια μου έφτασε μια μεγάλη ποσότητα από ντομάτες εκτός από να τις αποθηκεύσω για να έχω φρέσκια τον χειμώνα η πιο νόστιμη αρχικά λύση ήταν μια στραπατσάδα.
Τα υλικά δεν είναι όπως έμαθε να την φτιάχνω από την μαμά μου,αλλά επιλογή του "εταιρου μου ήμισυ"

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σπετζοφάι παραδοσιακό



Καλοκαιράκι,ήλιος θάλασσα,παρέες και μπυρίτσες.
Ένας διαχρονικός,γρήγορος και απολαυστικός μεζές για ξαφνικούς επισκέπτες και όχι μόνο.
Το Σπετζοφάι χαρακτηρίζεται και Πηλειορίτικο  αφού στο Πήλιο λένε Σπέντζα την πιπεριά.
Ας δούμε τα  υλικά.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κεφτεδάκια τα "εκδρομικά"



Φτιάχνοντας αυτά τα κεφτεδέκια πέρασαν από το μυαλό μου εικόνες του παρελθόντος.
Την μαμά να ξυπνάει πρωί πρωί και να τηγανίζει τα κεφτεδάκια γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή.
Εμείς να ξυπνάμε από τις μυρωδιές...Έτσι ονόμασα τα κεφτεδάκια αυτά εκδρομικά.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε και άλλες ώρες.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μάφινς με σοκολάτα και κεράσι


Έψαχνα διακαώς να βρω μια συνταγή για μάφινς  ξεχωριστά....
Η αναζήτηση δεν κράτησε πολύ γιατί έπεσα πάνω στα muffins με σταγόνες σοκολάτας
Τα υλικά τα είχα εκτός από τις σταγόνες.Η ιδέα με το κεράσι μου άρεσε πολύ.
Προσάρμοσα λίγο τα υλικά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Υλικά
250 γρ φρέσκο βούτυρο(από αυτό που μοσχοβολά)
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ νιφάδες σοκολάτας
1 κούπα γάλα
150 γρ φουντούκια χοντροκομμένα
1 κουτ.σούπας αμαρέτο η μπέιλις
30-40 κεράσια από γλυκό του κουταλιού

Οδηγίες