Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψωμάκια αφράτα


 Ψωμάκια νόστιμα και λαχταριστά.
Λίγο διαφορετικά σε υφή και σπουδαία στην γεύση.
Βέβαια η αρχική συνταγή είναι της Χρυσαυγής.
Υπέροχο κορίτσι με ταλέντο στο γράψιμο και στην μαγειρική!!!
Ναι Χρυσαυγή μου τα καλά λόγια τα λέω για να σε καλοπιάσω...αφού δεν σε ρώτησα για αναδημοσίευση....
Ας δούμε τα υλικά......

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μινεστρόνε αλα Tiger


Μινεστρόνε α λα Efi White Tiger. για γιατρειά  αλλά και  τόνωση!


 Η διαδικτυακή μου φίλη Έφη πριν αρκετό καιρό μου είχε δώσει μια θαυματουργή συνταγή για μινεστρόνε σούπα.Νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να την δοκιμάσουμε!
Έφη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Ας δούμε όμως πως φτιάχνει η Έφη αυτήν την υπέροχη σούπα!!!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σπανακοτυρόπιτα χωριάτικη


Τον Ποπάι τον θυμάστε;Εγώ συνήθως όταν μιλάω για το σπανάκι τον θυμάμαι.
Ήταν ένας τρόπος να μας πείσει η μαμά να τρώμε σπανάκι.
Ευτυχώς εγώ δεν χρειάζεται να πείσω τα μικρά να φάνε σπανάκι και ειδικότερα αν είναι σε πίτα.
Την τρώνε χωρίς να το σκεφτούν...Το φύλλο χειροποίητο και τα υλικά όσο γίνεται αγνά.
Ας δούμε όμως τα υλικά...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα για ψητό


Μια εξαιρετική,αρωματική σαλάτα που μπορούμε να συνοδεύσουμε  Χοιρινό ψητό.
Να σημειώσω ότι η συνταγή είναι της "εν ελαιολάδου Αδελφής" μου.Με την ευκαιρία αυτή να την ευχαριστήσω για τις υπέροχες γευστικές ιδέες που έχει ....
Ας δούμε τα υλικά.....

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών


Τι πιο υγιεινό για πρωινό!Μια μαρμελάδα φτιαγμένη από τα χεράκια μας και μάλιστα με βιολογικά προϊόντα.Χειμώνας γαρ και τα εσπεριδοειδή στα ντουζένια τους .Η μαρμελάδα εσπεριδοειδών έρχεται από τα χρυσά χεράκια της φίλης,αδελφής και αμπλοκάριστης Γιάννας  την οποία για ακόμη μια φορά να την ευχαριστήσω για...ΟΛΑ.
Ας δούμε όμως τα υλικά και τις οδηγίες που μας παραθέτει....

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό ψητό


Αυτή η συνταγή θα έπρεπε λογικά να δημοσιευτεί μέρες πριν αλλά βλέπετε δεν με άφησαν τα "ξεπορτίσματα".
Που με έχανες που με έβρισκες πάντως σπίτι δεν ήμουν. Μαγείρευα,μην μείνουμε και νηστικοί...και έξω...Μια από εδώ μια από εκεί.Το θέμα είναι ότι το ευχαριστήθηκα.Ίσως γιατί ο παλιμπαιδισμός ενσωματώθηκε στις δραστηριότητες μου,ίσως γιατί ήμουν αποφασισμένη να το απολαύσω με το ελάχιστο οικονομικό κόστος.Πιστεύω ότι τα κατάφερα γιατί νιώθω χαρούμενη.
Αυτά ως απολογία για την απουσία μου τόσες μέρες από το blogging και τα διαδικτυακά.
Ας δούμε τώρα την συνταγή για ένα λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ισλί παραδοσιακά



Όπως πέρυσι έτσι και φέτος είπα να κλείσω την μαγειρική χρονιά  μου με γλυκό!
Είμαι γλυκατζού …τι να κάνουμε…και δεν το κρύβω άλλωστε.
Η συνταγή είναι Ισλί και μάλιστα παραδοσιακά.
Θέλω πριν τα υλικά και τις οδηγίες να αφιερώσω την συνταγή αυτή σε μια αγαπημένη μου φίλη. Οι λόγοι είναι πολλοί ,εγώ θα σας πω μόνο τον ένα…μου έστειλε  το τσιμπιδάκι που κεντούν τα Ισλί.  Γιάννα  μου αφιερωμένη σε σένα η συνταγή….(βλέπεις δεν λέω πολλά)
Σε ευχαριστώ για όλα και φυσικά αυτό που έχει ενδιαφέρον να μάθετε αγαπητοί μου αναγνώστες είναι ότι η  Γιάννα είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια (πάπυρους ,λαρούς Χ10).
Ας δούμε τα υλικά … και ότι ευχές έχω να δώσω για το νέο έτος…