Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σοκολατάκια " la mer"




 Δροσερά,αρωματικά,καλοκαιρινά σοκολατάκια .
Εύκολα και γρήγορα.Έτοιμα να γίνουν και ένα πολύτιμο δώρο αφού θα είναι φτιαγμένο με τα χεράκια σας.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σολωμός με γουώστερ σως


Ο σολωμός είναι ένα ψάρι που μπήκε τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες μας.
Τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι την μαμά να έχει μαγειρέψει ποτέ.
Πριν αρκετά χρόνια στην πρώτη μου επαφή με τον σολωμό φλερτάραμε ασυστόλως. Ήταν ένα πιάτο με ζυμαρικά. Έκτοτε ψητό και μάλιστα στα κάρβουνα.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λαζάνια "summer time"


Δροσερό,ανάλαφρο και καλοκαιρίνο πιάτο ζυμαρικών.
Εντάξει η γη γυρίζει και η πενικιλλίνη βρέθηκε.Απλά βρήκα ένα τρόπο ώστε ο μικρός να τρώει όλα τα λαχανικά ευχάριστα και χωρίς "ναρκαλιευτικές διαθέσεις".

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ιμάμ και "ταμάμ"


Αυτό το φαγητό είναι κάτι σαν στιφάδο για μένα.Από αυτά που μου λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει από τα δικά μου "ζερβόχερα" είναι ότι καλύτερο έχουν φάει.Ανήκει λοιπόν στα φαγητά τα παραδοσιακά,τα μαμαδίσια ,που ξεπέρασα την δασκαλομάνα μου.Την λόξα με τα λίγα υλικά την ξέρουν οι οικείοι μου και πολλοί φίλοι.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μπριάμ το "άτακτο"


Άκρως καλοκαιρινό!Τρώγεται κρύο και ζεστό.
Τα υλικά γνωστά στην διαδικασία τα χαλάω λίγο αλλά μας αρέσει!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γαύρος ο "τσιτσιριστός"


Ο γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η συνταγή αυτή είναι μεν γαύρος τηγανιτός αλλά με μια άλλη είδους προετοιμασία.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σπιτικό παγωτό


Το καλοκαίρι είναι στα μέσα του και το παγωτό στις δόξες του τις μεγάλες.
Γενικότερα έχω έναν προβληματισμό στο πως διατηρούνται τα παγωτά.Όχι από τις εταιρίες αλλά από τους πωλητές καταστηματάρχες. Άσε που έχω την λόξα  να φτιάχνω τα πράγματα μόνη μου.
Οι απόψεις γι αυτό το παγωτό ήταν διφορούμενες.Οι μικρότεροι το λάτρεψαν.Οι μεγαλύτεροι θέλανε να είναι όπως του εμπορίου. Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει πλούσια γεύση βανίλιας ,γάλακτος και φράουλας.Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.