Αυτό το φαγητό είναι κάτι σαν στιφάδο για μένα.Από αυτά που μου λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει από τα δικά μου "ζερβόχερα" είναι ότι καλύτερο έχουν φάει.Ανήκει λοιπόν στα φαγητά τα παραδοσιακά,τα μαμαδίσια ,που ξεπέρασα την δασκαλομάνα μου.Την λόξα με τα λίγα υλικά την ξέρουν οι οικείοι μου και πολλοί φίλοι.
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
Μπριάμ το "άτακτο"
Άκρως καλοκαιρινό!Τρώγεται κρύο και ζεστό.
Τα υλικά γνωστά στην διαδικασία τα χαλάω λίγο αλλά μας αρέσει!
Σάββατο 16 Ιουλίου 2011
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
Σπιτικό παγωτό
Το καλοκαίρι είναι στα μέσα του και το παγωτό στις δόξες του τις μεγάλες.
Γενικότερα έχω έναν προβληματισμό στο πως διατηρούνται τα παγωτά.Όχι από τις εταιρίες αλλά από τους πωλητές καταστηματάρχες. Άσε που έχω την λόξα να φτιάχνω τα πράγματα μόνη μου.
Οι απόψεις γι αυτό το παγωτό ήταν διφορούμενες.Οι μικρότεροι το λάτρεψαν.Οι μεγαλύτεροι θέλανε να είναι όπως του εμπορίου. Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει πλούσια γεύση βανίλιας ,γάλακτος και φράουλας.Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Ψωμί της "Λημνίας Γης"
Την αγάπη μου για την Λήμνο την ξέρουν πολλοί.
Έζησα αρκετά χρόνια εκεί.Πέραν του ότι την θεωρώ μαγευτική,έχω να δηλώσω ευθαρσώς βεβαίως.. βεβαίως πως τα προϊόντα της Λημνίας Γης είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκα αλεύρι από την Λήμνο.Πρώτη μου σκέψη το ψωμί.Το άρωμα του και η γεύση του δικαίωσαν την επιλογή μου.
Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
Φρουτοσαλάτα δροσερή
Δύο είναι οι λόγοι που αντέχω το καλοκαίρι.Ο ένας είναι η θάλασσα και ο άλλος τα φρούτα και τα λαχανικά.
Σήμερα αγόρασα υπέροχα αρωματικά φρούτα.Όταν ήρθε η ώρα να τα "δροσίσω" στο ψυγείο,μου ήρθε η ιδέα για μια διαφορετική παρουσίαση .Όχι πρωτότυπη μα ούτε και καθημερινή.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)