Υπέροχο λατρεμένο γλυκό από την φίλη μας Ιωάννα!Γευστικό εύκολο και παράλληλα εντυπωσιακό.
Οτι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ.
Υλικά
- 1 κιλό κάστανα ακαθάριστα
- 1 κρέμα σαντιγί 500 γραμμαρίων
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλλα
- 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- Καραμέλα σιρόπι ( εάν δεν την φτιάξετε εσείς υπάρχει και έτοιμη)
Οδηγίες
- Βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την σαντιγί με την ζάχαρη και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα πολτοποιούμε ώστε να γίνουν σαν πουρές. Ανακατεύουμε την σαντιγί με το κάστανο , ρίχνουμε την κανέλλα λιώνουμε και την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Σε μια φόρμα αφού προηγουμένως έχουμε βάλει μεμβράνη, αδειάζουμε το μίγμα μέσα και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο 2-3 ώρες.
- Όταν το σερβίρουμε στην πιατέλα μας χύνουμε επάνω το σιρόπι καραμέλας και το γαρνίρουμε με κάστανα
Μικρά tips