Το πιο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο παντεσπάνι που έχω φτιάξει ποτέ !!!
Υλικά
§ 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
§ 250 γρ. ζάχαρη
§ 7 αυγά
§ 4-5 κουταλιές κακάο
Οδηγίες
1. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη και τα αναδεύουμε για 5-10 λεπτά ή έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει το μίγμα.
2. Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κακάο και το έχουμε κοσκινίσει ώστε να είναι "αεράτο"
3. Παίρνουμε το μίγμα μας και με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρώς, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το κακάο.
4. Έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου.
5. Βάζουμε το μισό περίπου μίγμα και το απλώνουμε μέχρι να έχει πάχος ένα εκατοστό
6. Με μια λαδόκολλα σκεπάζουμε το μίγμα και το πιέζουμε ελαφρώς να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και να μην μας καεί στο ψήσιμο
7. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε δεύτερη λαμαρίνα.
8. Εάν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε σταδιακά και σε φόρμα στρογγυλή με τσέρκι.
9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10-12 στους 170-180 βαθμούς.
Μικρά tips
Πατήστε πάνω στην εικόνα
Μικρά tips
§ Μπορούμε να το ετοιμάσουμε εάν θέλουμε να φτιάξουμε τούρτα και από την προηγούμενη μέρα
§ Προσέχουμε πολύ την πρώτη φάση δημιουργίας του
§ Είναι σημαντικό να βγάζει φουσκάλες το μίγμα αυγού και ζάχαρης