Όχι ότι πρωτοτυπώ,όχι πως ξαφνικά ανακάλυψα ότι η γη γυρίζει αλλά είναι μικρά στολιδάκια αυτοί οι μπεζέδες.Ήθελα να φτιάξω ένα κέρασμα και το μυαλό είχε σταματήσει.Την λύση μου την έδωσε μια φίλη .Ονόματα δεν λέω ούτε θα δείξω εκείνη ξέρει.
Η συζήτηση προχωρούσε στο τι και πως.Ρίξε μια ματιά στης "Θεάς"την συνταγή κάνει αυτό το κόλπο.
Και φυσικά το ρισκάρισα.....τι είχα να χάσω τις μετοχές στο χρημαστήριο;Το πολύ πολύ να τα έτρωγα μόνη μου.
Την τελική μου όμως απόφαση για χρώμα και γέμιση μου την επιβεβαίωσε η Νίκη γνώστη ως "ζουζουνέλ".
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στο φιλαράκι που δεν αντέχει τα "πεσμένα ηθικά".
Υλικά
5 ασπράδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι άχνη
μερικές σταγόνες λευκό ξύδι
1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
φουντούκια η φυστίκια αιγίνης τριμμένα
μερέντα η γκανάς.
Οδηγίες
Αρχικά έχω τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.Αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στο μπώλ του μίξερ τοποθετώ τα υλικά και ξεκινώ την διαδικασία ανάδευσης στην μέτρια ταχύτητα.
Το κόλπο της "Θεάς" είναι ότι βάζω την ζάχαρη πάνω σε λαδόκολλα και την "στεγνώνω" στον φούρνο για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.Τράβηξε όλη την πιθανή υγρασίας της ζάχαρης και την έκανε πιο ανάλαφρη.Το αποτέλεσμα δε αφρός.
Η "Θεά" είχε φτιάξει Χιονισμένη πάβλοβα με ρόδι
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 100 βαθμούς .Βάζουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα της κουζίνας και με ένα κορνέ δημιουργούμε μικρές ροζέτες.Στο μισό μείγμα έβαλα λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και έτσι γίνανε ρόζ.
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου.Αφήνουμε μέσα στον φούρνο περίπου άλλο τόσο για να στεγνώσουν τελείως.
Στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι βάζω μια μικρή ποσότητα μερέντας στον ένα μπεζέ και το βουτάω στα τριμμένα φουντούκια.Σε ένα άλλο μπεζέ βάζω μόνο λίγη μερέντα και τους ενώνω.
Συνεχίζω την διαδικασία μέχρι να φτιάξω την ποσότητα που θέλω.Η δοσολογία των υλικών βγάζει περίπου 80-85 μπεζεδάκια μικρά.
Τους διατήρουμε σε στεγνό περιβάλλον και όχι για πολλές ημέρες.
Μικρά tips
Το μεγάλο μυστικό για τους μπεζέδες είναι το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ και η υπομονή στο ψήσιμο.