Φέτος πολλά πράγματα γίνονται μετ'εμποδίων ακόμη και η τούρτα του πλέον γνωστού "πυθαρακίου".
Γίνηκε όμως η ώρα και το αποτέλεσμα αξιόλογο και το κυριότερο ,ένας έπαινος από το πυθαράκι.
Μπράβο μαμά,η τούρτα είναι υπέροχη.Εγώ το πως ένιωσα δεν λέγεται και αυτό το υπέροχη με σκότωσε από τον εξάχρονο κανακάρη μου.
Στόοοοοπππππ..δεν το συνεχίζω.Το γιατί το αντιλαμβάνεστε.Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην φίλη μου την Γιάννα που έκανε το κόπο να μου στείλει τα κεράκια και τα παχνιδάκια που είναι πάνω στην τούρτα.Είμαι υπόχρεη "καρντία μου"
Επίσης στην φίλη μου την Ράνια που με τις τηλεφωνικές μας συζητήσεις με τσίγκλησε να φτιάξω ζαχαρόπαστα, και την αγωνία της για το αποτέλεσμα.
Κυρίες μου σας ευχαριστώ.
Ώρα για τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ.ζάχαρη
12 αυγά(η συνταγή ήταν για 14 )
8-10 κουτ.της σούπας κακάο
Για την γέμιση
1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
1 ερμόλ
λίγη άχνη
1 βανίλια
Για την βουτυρόκρεμα
250 γρ φρέσκο βούτυρο
250 γρ μαργαρίνη(το γνωστό βιτάμ)
600 γρ περίπου άχνη
3-4 βανίλια
Για την ζαχαρόπαστα
1 κιλό άχνη
1 φακελάκι ζελατίνη( φύλλα ζελατίνης)
1/2 κούπα γλυκόζη
4-5 βανίλιες
1/4 κούπα νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι σοκολάτας.Για αυτήν την τούρτα έφτιαξα διπλή δόση.Τα 14 αυγά που αναλογούσαν τα μείωσα και έβαλα 12.Για την συνταγή με τις οδηγίες πατήστε
ΕΔΩ.Με αυτή την δοσολογία έφτιαξα δύο μεγάλα ορθογώνια παντεσπάνια.
Αφού κάνουμε το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την γέμιση.Στο μίξερ αναδεύουμε πολύ καλά το ερμόλ με 1-2 κουτ.σούπας άχνη.
Το σιρόπι από την κομπόστα το χρησιμοποιούμε για να βρέξουμε το παντεσπάνι μας.
Αφού τοποθετήσουμε σε δίσκο το πρώτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και βάζουμε όλη την κρέμα
.Ρίχνουμε τα βύσσινα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτό.
Ήρθε η ώρα για την βουτυρόκρεμα.Σε κάποιες συνταγές για βουτυρόκρεμα αναφέρεται το διπλοκοσκίνισμα.Εγώ έκανα κάτι άλλο.Έβαλα την άχνη σε λαδόκολλα και με αυστηρό χρόνο 5 λεπτά στους 130-140 βαθμούς την ζέστανα ελαφρώς.Το κόλπο αυτό είναι από το blog της "Θεάς"Αφροδίτης
Γλυκιές ιστορίες.
Στο μίξερ λοιπόν έβαλα το βούτυρο που ήταν σε θερμοκρασία δωματίου και το χτύπησα 2-3 λεπτά μόνο του.Αρωμάτισα με τις βανίλιες την άχνη και την πρόσθετα σταδιακά.Χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά χτύπημα η μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα.
Στην συνέχεια έβαλα την βουτυρόκρεμα πάνω στην τούρτα να καλυφθεί όλη και έμεινε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Η χρήση της βουτυρόκρεμας είναι για κολλήσει πάνω η ζαχαρόπαστα.
Τώρα σειρά έχει η ζαχαρόπαστα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι έβαλα το νερό την ζελατίνη που είχα μαλακώσει και την γλυκόζη.Μόλις αυτά ομογενοποιήθηκαν τα πρόσθεσα σε ένα μπώλ όπου υπήρχε η μισή ποσότητα της άχνης
.Θέλει 1-2 λεπτά με το κουτάλι ανακάτεμα ενώ ταυτόχρονα προσθέσα την υπόλοιπη άχνη.Συνέχισα να ζυμώνω με τα χέρια ώσπου η ζαχαρόπαστα έγινε μια εύπλαστη ζύμη.
Έβαλα την ζαχαρόπαστα σε μεμβράνη και την έκλεισα καλά.Μπήκε στο ντουλάπι και περίμενε μέχρι την επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα ήρθε.Από την ποσότητα της ζαχαρόπαστας έκοψα τα 3/4 περίπου ,ανοιξα μια λακκουβίτσα και έβαλα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.Το ζύμωσα για λίγη ώρα ώσπου να πάρει όλη η ζαχαρόπαστα χρώμα.
Ανοίξα το φύλλο με πλάστη και τοποθέτησα το φύλλο της ζαχαρόπαστας πάνω στην τούρτα.Με την βοήθεια του πλάστη και με απαλές κινήσεις έστρωσα την ζαχαρόπαστα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά και να κολλήσει στην βουτυρόκρεμα.Έκοψα τα υπόλοιπα και διακόσμησα με άσπρη ζαχαρόπαστα και στολίδια με θέμα το ποδόσφαιρο.
Μικρά tips
Καλό θα είναι να έχετε παραπάνω άχνη γιατί φλυτζάνι με φλυτζάνι έχει διαφορά στην ποσότητα.Εκτός αυτού θα σας χρειαστεί στο άνοιγμα.Όπως κάνουμε όταν ανοίγουμε φύλλο για πίτα.
Ανακατεύεται την βανίλια με την άχνη.Αν σας ανοίξει η ζαχαρόπαστα ξαναζυμώστε την.Το έπαθα και εγώ.Τέλος φροντίστε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!