Αγαπημένο και ξεχωριστό.Αν αναρωτηθείτε σε τι διαφέρει από το απλό κέικ δεν έχετε παρά να κοιτάξτε τα υλικά.
Υλικά
1 φαρίνα(500γρ)
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
2 κουτ.σούπας κονιάκ
5 κουτ.σούπας κακάο
1 κούπα γάλα
1 κουτ.σούπας ινδική καρύδα
1 κουτ.γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
Αρχικά πρέπει να έχουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το χτυπάμε μέχρι αυτό να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και βάζουμε μέσα το μπέικιν,την βανίλια ,την ινδική καρύδα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μας μέσα στο μείγμα.Έχουμε κρατήσει 1-2 κουταλιές αλεύρι και τις ανακατεύουμε με το κακάο.Αφού είναι έτοιμο το μείγμα αφαιρούμε 7-8 κουταλιές και ανακατεύουμε με το κακάο και το κονιάκ.
Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το λευκό μείγμα,μέχρι την μέση περίπου, και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι η οδοντογλυφίδα εάν ψήθηκε στο κέντρο.