Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Πόρτο-μπέλο τα "φουρνιστά"


Τα μανιτάρια  έχουν γίνει πλέον τις μόδας.Εκτός από τα εστιατόρια έχουν εισχωρήσει ,και καλά έκαναν ,στην κουζίνα της Ελληνίδας νοικοκυράς.
Τα πιο διάσημα είναι τα  "άσπρα" τα  Champignon αυτά που βρίσκουμε κατά κόρον.
Άλλα αγαπημένα είναι τα Πλευρώτους. Τα Πορτομπέλο όμως είναι το κάτι άλλο.
Πικάντικα από την φύσης του και ικανά να κάνουν μόνα τους με την βοήθεια κάποιων μυρωδικών ένα χορταστικό γεύμα.Ακόμη και ένα εξαιρετικό ορεκτικό.
Ιδού σας παρουσιάζω τα Πορτομπέλο τα φουρνιστά.

Υλικά
4 μανιτάρια πορτομπέλο μεγάλα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες(μια για το κάθε μανιτάρι)
8-10 κουταλιές τριμμένο καρότο
μαιτανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
παρμεζάνα και γκούντα τριμμένη

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και αν θέλουμε ξεφλουδίζουμε την σκούρα πέτσα εξωτερικά.
Με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε 5-6 φορές από πάνω.Αν έχουν κοτσάνι το αφαιρούμε.Σε ένα τηγάνι τα βάζουμε για 4-5 λεπτά να σωταριστούν και να αφήσουν τα υγρά τους.Αυτό αν θέλουμε τα μανιτάρια πολύ ζουμερά δεν το κάνουμε.

Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε ανάποδα τα μανιτάρια.

Πασπαλίζουμε με τα υλικά μας,με τελευταία τα τυριά και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Τα ψήνουμε στου 180 για 20 -25 λεπτά.
Καλή όρεξη.


12 σχόλια:

  1. Μάρα εξαιρετική πρόταση...με τα τυριά θα είναι απίστευτα νόστιμα...
    καλή σου εβδομάδα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φουρνιστά και γεμιστά δείχνουν πραγματικά εξαιρετικά!
    Πολύ καλή η πρότασή σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα φτιάχνω και εγώ γεμιστά και μου αρέσουν πολύ!!! Οι κόρες μου πάλι...ούτε να τα δουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάρα πολύ ωραία πρόταση! Τα μανιτάρια πόρτο μπέλο έχουν τέτοιο σχήμα, που είναι τέλεια για γέμισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μου αρέσει ειναι οτι δεν ειναι πολύ φορτωμένα!!!Αυτά που φτιάχνω εγώ εχουν πολλά υλικα και πολλές-πολλές θερμίδες, οπότε λέω να τα δοκιμάσω , μια και υποτίθεται προσέχω τώρα....
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένα τα μανιτάρια όπως και να τα φτιάξουμε..
    Το σκόρδο τους πηγαίνει πολύ, μπράβο Μαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λατρευω τα μανιταρια και αυτα φαινονται.... πεντανοστιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τέλεια και πεντανόστιμα !!!!! Τα λατρεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. This is such a lovely recipe, Mara. It sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή