Μια πολύ γρήγορη τυρόπιτα ιδανική για βραδινό η για έκτακτες επισκέψεις.Τρώγεται στο πί και φί!
Την φλέρταρα στο blog Άρωμα Δάφνης και φυσικά την αναδημοσιεύω αφού πρώτα την δοκίμασα και την υιοθέτησα.
Υλικά
6 φύλλα κρούστας για πίτες
1 ½ φλ. τσαγιού ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 φλ. τσαγιού φέτα λιωμένη με πιρούνι
3 αυγά χτυπημένα
½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Πιπέρι λευκό κατά προτίμηση
Βούτυρο για το άλειμμα
Τηγάνι με διάμετρο 28 εκατ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τυριά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.Βουτυρώνω το τηγάνι με ένα πινέλο και στρώνω κάτω τα τρία από τα φύλλα, τσαλακώνοντας όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Σηκώνω λίγο τις άκρες τους και καλύπτω λίγο και τα τοιχώματα του τηγανιού.Απλώνω πάνω στα φύλλα το μίγμα ομοιόμορφα και καλύπτω με τα άλλα τρία φύλλα, πάλι τσαλακώνοντας και φροντίζω να καλύψω τη γέμιση καλά.
Βουτυρώνω και τα πάνω φύλλα με πινέλο και τηγανίζω την πίτα μου σε χαμηλή φωτιά, ώστε να ψηθεί καλά και η γέμιση.Αν η κουζίνα σας έχει ένδειξη μέχρι το 12 το 3-4 είναι ιδανικό.Αφού πάρει χρώμα από την μια πλευρά με την βοήθεια ενός άλλου σκεύους ή τηγανιού (όπως κάνουμε στην ομελέτα), γυρίζω την πίτα κι από την άλλη πλευρά να πάρει κι αυτή όμορφο χρυσό χρώμα.Την κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και την σερβίρω ζεστή.Φροντίστε να κρατήσετε και ένα κομμάτι για εσάς.
Μικρά tips
Αν μας αρέσει το μπόλικο φύλλο, μπορούμε να βάλουμε 4 φύλλα κάτω και 4 πάνω. Τέλος αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο δυόσμο.Δίνει εξαιρετικό άρωμα.
Καλή επιτυχία!
-
Φαίνεται πεντανόστιμη!!! Και τώρα ακριβώς μου έλεγε η κόρη μου τι θα φάμε για βράδυ...Τρέχωωωωωωωωω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα την έφτιαξες πολύ όμορφη! Λαχταριστή! Γεια στα χέρια σου! (Και της Δάφνης)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τις νοστιμότερες και ευκολότερες τυροπιτούλες Μάρα μου!!!! Γίνεται στο πι και φί και είναι ότι πρέπει για ένα γρήγορο μεζεδάκι!!! Μπράβο και στη Δάφνη και σε σένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμεχρι εδω μοσχοβολισε, ευκολη και.... γρηγορη
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλος φοβαμαι το τηγανι, αν την βαλουμε στο φουρνο δεν λεει????
Μου αρέσει αυτη η "διαφορετική" πιτούλα, δεν αμφιβάλλω ότι θα τρώγεται στο πι και φι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλημέρα!
Φιλαράκι τέλεια σου έγινε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ ωραία η ιδέα για το δυόσμο....
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
οι ευκολες και γρηγορες συνατγες ειναι οτι πρεπει για ολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ, Μάρα, γρήγορα γρήγορα ΄π'ερασα και πήρα κι ένα κομμάτι! Πολύ ν΄στιμη1
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε κανένα κομματάκι και για μένα???
ΑπάντησηΔιαγραφήThis really looks delicious. I'd love to have a piece of it. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήsouper την έφτιαξες!
ΑπάντησηΔιαγραφή