Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Άσπρη φασολάδα


Θα μπορούσε κάποιος να την ονομάσει και καλοκαιρινή.
Πιο ελαφριά και λεμονάτη !
Οι διαφορές της με την "ντροπαλή φασολάδα" λίγες, η θρεπτική αξία είναι η ίδια όμως.
Ας δούμε τα υλικά....

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα αναστάσιμη


Μεγάλη Εβδομάδα διανύουμε και η κορύφωση των ημερών αυτών είναι η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα.
Ο ρόλος του συγκεκριμένου πιάτου είναι να σερβιριστεί το βράδυ της Αναστάσεως για να μπορέσει το γαστρικό σύστημα του ανθρώπου μετά από την νηστεία να υποδεχτεί την επόμενη μέρα τον οβελία!
Η μαγειρίτσα είναι για μένα ένα αγαπημένο πιάτο που μου φέρνει στο νου πολλές αναμνήσεις.
Ακολουθούν τα υλικά ,οι οδηγίες και ενσωματωμένες οι αναμνήσεις μου....

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αυγά με φυσική βαφή


Το Πάσχα πλησιάζει και φυσικά σε όσες νοικοκυρές το "σπορ" της μαγειρικής είναι και χόμπι αναζητούν κάθε φορά κάτι διαφορετικό να παρουσιάσουν.
Πέρυσι για πρώτη φορά μόνη μου έβαψα αυγά με υλικά από την μάνα Φύση.
Είναι κάτι που υιοθέτησα και θα ακολουθώ.Το θέμα δεν είναι μόνο να φτιάχνω φαγητά η γλυκά αλλά να αποφεύγω και τα συντηρητικά,χρωστικά και ότι μπορώ να αποφύγω για να δώσω την ποιότητα που πρέπει στην οικογένεια μου!!!
Ας δούμε όμως τι έκανα πέρυσι και θα κάνω και φέτος....

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού


Μόλις το είδα το θαύμαζα για αρκετή ώρα.Ίσως ..ίσως να μου έτρεξαν και τα σάλια..
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο σαν κεχριμπάρι.
Φτιαγμένο από την φίλη,αδελφή και  Αμπλοκάριστη Γιάννα.
Σε ευχαριστώ καρντιά μου για την εμπιστοσύνη σου...
Ας δούμε τα υλικά και τις οδηγίες...

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι


Μετά τα μπαρμπούνια τα ψητά νομίζω ότι οι γαρίδες σαγανάκι είναι ότι πρέπει.
Μεζεδάκι γρήγορο,νόστιμο και ιδανικό για κρασομπυροουζο-κατανύξεις.
Ας δούμε τα υλικά...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μπαρμπούνια ψητά με μαρινάδα


Το μπαρμπουνάκι  θέλει μπυρίτσα και το κορίτσι θάλασσα.....
Έτσι λέει το άσμα.
Κάτι λίγο οι καιρικές συνθήκες που δεν σου επιτρέπουν να ψήσεις στα κάρβουνα ..κάτι το ότι ήθελα γεύση διαφορετική γεννήθηκε η ιδέα.Αν έχετε ψησταριά ηλεκτρική εφαρμόστε το.Φυσικά γίνεται και στα κάρβουνα.Έτσι έχουμε κάτι διαφορετικό από το κλασσικό τηγάνισμα και το Σαβόρο.
Απλό, γρήγορο,αρωματικό και υγιεινό!
Ας δούμε όμως τα υλικά και την διαδικασία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τούρτα "σοκολατοθεραπεία"


Μια τούρτα κόλαφος...
Μια τούρτα που έγινε σε λίγο χρόνο...
Μια τούρτα που αν δεν βιαζόμουν και της έδινα λίγο παραπάνω χρόνο να την "ντύσω" θα ήταν για φωτογράφιση για το καλύτερο περιοδικό μαγειρικής.
Δεν υπερβάλω ....
Ας δούμε όμως υλικά,οδηγίες και την ιστορία της...