Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Άσπρη φασολάδα


Θα μπορούσε κάποιος να την ονομάσει και καλοκαιρινή.
Πιο ελαφριά και λεμονάτη !
Οι διαφορές της με την "ντροπαλή φασολάδα" λίγες, η θρεπτική αξία είναι η ίδια όμως.
Ας δούμε τα υλικά....

Υλικά για 4-6 άτομα
500 γρ.φασόλια ξερά
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 καρότα κομμένα ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουτ.γλυκού πικάντικη μουστάρδα
1 πρέζα μπούκοβο η πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.
Την επόμενη μέρα σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά με αρκετό  νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα περίπου  η εώς ότου βράσουν τα φασόλια.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόσθεσα και 4-5 λιαστές ντομάτες.
Καλό θα είναι να μην νεροβράζουμε τα φασόλια και να πετάμε το νερό.Έτσι πετάμε στον νεροχύτη όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που έχουν.
Σερβίρετε την φασολάδα ζεστή και  εμπλουτίστε την γεύση της με χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Ωραιότατη η πρότασή σου κι ομολογώ πως μου αρέσει η σκέψη της "ξεδιάντροπης" φασολάδας! Η λεπτομέρεια που με κέρδισε, είναι οι λιαστές ντοματούλες! Αδυναμία!
    Μου αρέσει που επιμένεις σε παραδοσιακές συνταγές :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρααααααααα!!!!!Γελάω πολύ ώρα με την "ξεδιάντροπη"!!!
      Η αλήθεια είναι ότι τον Αύγουστο φρόντισα να κάνω πολλές λιαστές.
      Επιμένω παραδοσιακά γιατί είναι πιο κοντά στα δεδομένα μιας απλής νοικοκυράς....Ο σκοπός μου δεν είναι να εντυπωσιάσω τους άλλους bloggers αλλά να δίνω ιδέες,συμβουλές,προτάσεις,συνταγές που όποιος την φτιάξει δεν θα το μετανοιώσει και φυσικά δεν θα πετάξει τα υλικά στον κάλαθο των αχρήστων....Δεν είναι άλλωστε εποχές για τέτοια ;-)
      Φιλιααααααααααααα

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, Μάρα και χρόνια πολλά!
    Φασολάδα αγαπημένη, με ωραία υλικά κι όπως μας τη σερβίρεις, λαχταριστή!
    Παρακαλώ πολύ, να πάρω και το σπιτικό ψωμάκι που περιμένει δίπλα της; Το θεωρώ "σετάκι"!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Helen μου βλέπω ότι πήρες χαμπάρι το "σετάκι"....αχνιστά και τα δύο ήταν....άσε που για να τα φωτογραφίσω τράβηξα τον ατράβηχτο.Το πως σώθηκε το ψωμί να μην το τσιμπολογήσουν ένας Θεός το ξέρει.
      Φιλιααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  3. Μμμμ δείχνει εξαιρετικό το πιάτο σου Μάρα μου και μου αρέσουν τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή