Το μπαρμπουνάκι θέλει μπυρίτσα και το κορίτσι θάλασσα.....
Έτσι λέει το άσμα.
Κάτι λίγο οι καιρικές συνθήκες που δεν σου επιτρέπουν να ψήσεις στα κάρβουνα ..κάτι το ότι ήθελα γεύση διαφορετική γεννήθηκε η ιδέα.Αν έχετε ψησταριά ηλεκτρική εφαρμόστε το.Φυσικά γίνεται και στα κάρβουνα.Έτσι έχουμε κάτι διαφορετικό από το κλασσικό τηγάνισμα και το Σαβόρο.
Απλό, γρήγορο,αρωματικό και υγιεινό!
Ας δούμε όμως τα υλικά και την διαδικασία.
Υλικά
1,500 γρ περίπου μπαρμπούνια (μεγάλα)
Για την μαρινάδα
Λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουτ.σούπας δεντρολίβανο
χυμό ενός λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
Οδηγίες
Διαλέξτε μεγάλα μπαρμπούνια .Καθαρίστε τα καλά και αφήστε τα να στραγγίξουν.
Περίπου 10 λεπτά πριν τα ψήσετε ετοιμάστε σε βαθύ μπολ την μαρινάδα.
Βάλτε μέσα τα ψάρια και ανακατεύετε δύο τρεις φορές μέχρι να τα βάλετε για ψήσιμο.
Μετά βάλτε τα να ψηθούν.
Να έχετε το νού σας όταν τα ψήνετε να μην τα γυρνάτε συνέχεια γιατί θα σκορπίσουν.
Όταν τα μπαρμπούνια είναι έτοιμα τα σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας τα με λαδολέμονο.
Καλή όρεξη
Καλησπέρα!!!Υπέροχα, τα έχεις αρωματίσει κίολας,μου αρέσουν πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια φαγάκια μου θυμίζουν καλοκαιράκι, ήλιο και θάλασσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ακούω ότι ο καιρός ξαναχαλάει και εκνευρίζομαι..... γκκρρρ!!
Εγώ να σου πω την αλήθεια τρελαίνομαι για μπαρμπουνάκι τηγανιτό, αλλά καθόλου δεν θα κάνω την δύσκολη στο μαρινάτο ψητό σου, που είναι και πιο υγιεινό και τόσο όμορφα ροδοψημένο!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Αχ Μάρα...είμαι πολύ ευάλωτη στα μπαρμπούνια!!! Είναι τα αγαπημένα μου ψάρια μαζί με τις κουτσομούρες...ευάλωτη ευάλωτη...έτσι νιώθω τώρα που τα είδα, κι ας έχω μόλις πιεί απογευματινό καφέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήένα κι ένα για τη νηστεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήκυκλοφορούν μπαρμπουνάκια αυτήν την εποχή;
Λατρεύω τα μπαρμπούνια... και με λαδόξυδο στο τέλος από πάνω.. μιάμ μιάμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά!!!
(έχω και τέτοια ψησταριά)
Αχ μπαρμπουνάκια, θαλασσίτσα, μπυρούλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις...
Μάρα τα θεωρώ πολύ νοστιμα ψάρια τα μπαρμπούνια..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ετσι όπως τα έκανες με την μαρινάδα έγιναν ακόμα πιο νόστιμα
Φιλιά
Καλημέρα, Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το παλιό άσμα κρατώ το "στα μπαρμπουνάκια, εγώ ποτέ χατίρι δεν
χάλασα!"
Υπέροχη πρόταση,νόστιμο πιάτο και λαχταριστά δοσμένο!
Η μαρινάδα όλα τα λεφτά. Μπράβο!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
ΩΡΑΙΑ πράγματα... Μάρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι ικανή να φάω 5-6 στην καθησιά μου, μιας και ως γνωστό το ψάρι δεν είναι φαγητό, αλλά φρούτο!
Ήρθα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μπω ή άργησα και μου κρεμάσατε τις κουτάλες??
Έχω πολλά να αντιμετωπίσω τον τελευταίο καιρό. Από αιμοσταγή έντομα μέχρι αρρώστιες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μου κάνει και ο μπλόγκερ παιχνίδια...
Τα ψάρια τα τρώω όοοοοολα, μιας και μεγάλωσα σε θάλασσα!
Από Σαφρίδια (που δεν είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και έχουν πολλά κόκαλα) μέχρι Ξιφία!! Το μπαρμπουνάκι το μικρό, είναι αδυναμία εμού και της κόρης μου. Η γλυκίτητά του φταίει γι΄ αυτό!
Αν δεν μιλήσουμε για τηγανιτό, που είναι στην κορυφή, νομιζω ότι με την εκτέλεση σου Μάρα μου το απογείωσες. Το δενδρολίβανο φαντάζομαι ότι του πάει άψογα! Και θα μπορούσες να προσθέσεις και κλαρί φρέσκου δενδρολίβανου στην κοιλιά του αν είχες να ψηθεί μέσα του, να δώσει άρρωμα και γεύση!!
Εύγε σου! Μετά την σοκολατοθεραπεία το ρίχνουμε στα υγειηνά πτωχή πλην τιμιότατη μπλόγκερ!!
Φιλώ σας σταυρωτά... και στον αέρα.... μην σας κολλήσω και τίποτα!!!
Γειά σου mara! Έχω καιρό να περάσω από τη διαδικτυακή κουζινική σου επανάσταση, αλλά μου μύρισαν ακόμα και μέσα από την οθόνη του pc τα ψητά μπαρμπουνάκια με το λεμόνι και το δεντρολίβανο, μιαμ! :)
ΔιαγραφήΜε την ευκαιρία, σε καλώ (αν θες φυσικά) και σε παιχνίδι ερωτήσεων!
Να, εδώ: http://chefkang.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html
Αυτός είναι ίσως ο πιο ωραίος τρόπος για ν' απολαύσει κανείς τα μπαρμπούνια. Είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
ωραίο και ξεροψημένο!! μ αρέσει το τραγούδι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικά πήρα μπαρμπούνια Ατλαντικού αλλά καμία σχέση με τα δικά μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα φτιαξω αυριο κιολας γεια στα χερια σου
ΑπάντησηΔιαγραφή