Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Τυρόψωμα


Νόστιμα και ιδανικά για κολατσιό στην δουλειά στο σχολείο αλλά και τώρα το καλοκαίρι στην παραλία.
Ας δούμε τα υλικά....

Υλικά
1 κιλό αλεύρι Λήμνου η για ζύμωμα 
2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
600γρ.χλιαρό νερό
προζύμι η 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά

φέτα για την δοσολογία αυτή 500 γρ.
ελαιόλαδο 
ρίγανη


Οδηγίες
Αρχικά να σας πω ότι δεν χρησιμοποίησα όλη την δοσολογία για τα τυρόψωμα.
Την μισή ζύμη την έφτιαξα ψωμάκι.
Θα σας παραπέμψω σε βασική συνταγή και για την δείτε πατήστε  ΕΔΩ
Αφού ζυμώσετε το ψωμί σας σε ένα βαθύ πιάτο η άλλο σκεύος ανάμειξης βάλτε την φέτα και κόψτε με τα χέρια με κομμάτια.Όχι πολύ μεγάλα ούτε και μικρά.
Ραντίστε την φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Ανακατέψτε καλά να "λαδωθεί η φέτα.




Δώστε λίγο χρόνο στο τυρί να πάρει γεύση από το ελαιόλαδο και την ρίγανη και συνεχίστε με την ζύμη του ψωμιού.
Όπως είπα και πριν την μισή ποσότητα την χρησιμοποίησα να κάνω ψωμί.
Η επιλογή δική σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Κόψτε την ζύμη σε μικρές μπάλες ,όσο μια μπάλα του τέννις




Δεν θέλουν ξεκούραση,ανοίξτε με τα χέρια σε μικρά φύλλα και βάλτε μέσα το μείγμα της φέτας.




Φακελώστε καλά την φέτα και τοποθετήστε σε ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.




Πασπαλίστε με σουσάμι και αφήστε τώρα τα γεμιστά με φέτα ψωμάκια σας να δώσουν τον όγκο που τους αξίζει.




Μόλις αυτά φουσκώσουν ,μπορεί και από περηφάνεια ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Έπειτα θα είναι έτοιμα προς βρώση....
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 σχόλια:

  1. Μάρα μου τα ψωμάκια σου φαίνονται απίστευτα αφράτα, ροδοψημμένα και λαχταριστά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ μιαμ...πρέπει να είναι πολύ νόστημα τα τυρόψωμά σου!!!!! Τέλεια συνταγή Μάρα μου!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμμ φαινονται και νοστιμα και ευκολα!Μολις γυρισω απο τας διακοπας...θα τοεπιχειρησω!!
    πολλα φιλια και να εχεις ενα ομορφο και ξεκουραστο καλοκαιρακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαινονται υπέροχα...τα λατρευω τα τυρόψωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν φουσκώσουν αυτά απο περιφάνια, εγώ πάντως θα φουσκώσω γιατί με βλέπω να τα τρώω όλα..χιχι.

    Τέλεια είναι Μάρα μου. Οπως λες για την παραλία απιθανο κολατσιό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα Μαρα μου
    Δεν μπορω να κρυψω την προτιμηση μου σε οτιδηποτε εχει να κανει με ζυμες..Πιτες,μπουρεκακια, ψωμακια και πασης φυσεως αλμυρα!Επομενως το ποσο με αντιπροσωπευει η συγκεκριμενη προταση ,ειναι περιττο να το επισημανω.Λαχταριστα,σφουγγαρενια,χρυσαφενια, μπαλιτσες ευτυχιας με γηινα υλικα και μερακι που περισσευει, σε κανουν να μπεις στη κουζινα απρογραμματιστα να μεγαλουργησεις,να προσφερεις μικρες εκρηξεις νοστιμιας και ευφοριας σε αγαπημενους.Το μαυρο σουσαμι μια επιπλεον νοτα εμφανισης και εξτρα γευσης!Φιλια πολλα,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χαρακτηρισμός λαχταριστά είναι μικρός σε σχέση με το αίσθημα...
    Πάω να διαβάσω καλύτερα και την συνταγή του ψωμιού να δω τι αλεύρι βάζεις..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή