Κολοκυθοανθοί ...φαγητό εποχής.
Για πολλούς λατρεμένο.
Ας δούμε τα υλικά ...και τα παραλειπόμενα!
Υλικά
60-70 κολοκυθοανθοί
2κρεμμύδια μεγάλα πολτοποιημένα
αλάτι πιπέρι
500 γρ ρύζι
2 κουταλιές σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
δύοσμος,μάραθο η άνιθος
1κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 κούπα κεφαλοτύρι σκληρό τριμμένο
ελαιόλαδο
3 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Πριν ξεκινήσω να σας πω ότι φέτος ο μπαξές μου αποδίδει και πάλι.
Ξεκινήσαμε αργά και βάλαμε λίγα.Στην συνέχεια μας έδιναν φυτώρια με διάφορες ποικιλίες και είπαμε να δοκιμάσουμε.
Οι κολοκυθιές μας στο φόρτε τους.
Εκτός από τα κολοκύθια ,χρήσιμοι είναι και οι ανθοί .
Αυτοί που φυτρώνουν χωρίς κολοκύθι.Μάζεψα κάμποσα,βοήθησαν και οι γειτονικοί μπαξέδες και έτσι βγήκαν κάμποσοι.
Ξεκίνησα κόβοντας το κολοκύθι σε μικρούς κύβους .
Πρόσθεσα το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi.
Το ρύζι,το κουρκουμά,αλάτι ,πιπέρι ,δυόσμο,μάραθο και 2 κουτ.σούπας λεμόνι.
Τέλος έβαλα το σκληρό τυρί και ελαιόλαδο.
:Ανακάτεψα καλά και άφησα το μείγμα να πάρει άρωμα.
Μετά ασχολήθηκα με τους ανθούς.
Τους έπλυνα και τους έβαζα τον ένα μέσα στο άλλο.Όπως τα ποτήρια μια χρήσης.
Έτσι η διαδικασία του γεμίσματος είναι πιο εύκολη.
Ξεκίνησα το γέμισμα.
Μόλις γέμισε το σκεύος που είχα επιλέξει έβαλα λίγο ελαιόλαδο και νερό και φούρνισα.
Ο φούρνος ήταν προθερμασμένος στους 200 βαθμούς και ψήθηκαν για 45 λεπτά περίπου.
Μικρά tips
Είναι ένα φαγητό που θέλει υπομονή.Η γεύση τους όμως είναι ξεχωριστή.
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ Μάρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες και αν περίσσεψε κανένα λουλουδάκι, εγώ προσφέρομαι να το καταναλώσω άμεσα :-)))
Φοβερό μεζεδάκι-φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εύρισκα τόσους κολοκυθοανθούς θα ένοιωθα πολύ τυχερή, συνήθως ούτε τους μισούς δεν βρίσκω, κι αυτούς με χίλια παρακάλια!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
καταπληκτικό φαγάκι, καλοκαιρινό και εναλλακτικό του γιαλαντζί.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα έχω φάει μαγειρεμένα σε κατσαρόλα.
φιλιά πολλά
Πεθαίνω σου λέω Μάρα μου, τι υπέροχοι που είναι! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα Μαρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εμμονη και με μεγαλη προσοχη εμεινα να παρατηρω τη ζωντανια των χρωματων των ανθων,τη διαυγεια και τη γυαλαδα του ελαιολαδου που διακριτικα αναπαυεται πανω τους,τα κυμματα ανατολης και δυσης σε ολες τις αποχρωσεις του κιτρινου και πορτοκαλι,σχεδον αισθανομαι τα λεπτα ρευματα οσμων να περνουν απο διπλα μου και να χαιδευουν τη μυτη μου,σχεδον γευομαι τα γηινα πλουσια υλικα με την απαραιτητη γευστικη συμβολη των μυρωδικων.Πιατο ασυμβιβαστο,πιατο αξεπεραστο,πιατο αδιαβαθμιστα ωραιο.
Μακράν το ποιο άπαιχτο καλοκαιρινό μεζεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε παιδί μου όμως,
είναι αντιστρόφως ανάλογος ο χρόνος παρασκευής του φαγητού αυτού, με τον χρόνο κατανάλωσής του!!! Τι πράγμα και αυτό.
Οι κολοκυθιές σου χάρμα Μάρα μου!!
Να, τέτοια φτιάχνεις, και κάθε φορά τα πετυχαίνω μέσα στη νύχτα και με πιάνουν λιγούρες. Γεια στα χέρια σου Μάρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMara, τους λατρεύω τους γεμιστούς κολοκυνθανθούς!! Τους φτιάχνω όποτε πάω πρωί πρωι στην λαϊκή και τους βρω, φρέσκους φρέσκους. Είναι από τις σπεσιαλιτέ της μητέρας μου. Εμείς τους ψήνουμε στην κατσαρόλα. Όσους και να κάνεις, ποτέ δεν φτάνουν!! Φανταστικό φαγάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Είναι το καλύτερο ορεκτικάκι για καλοκαίρι..μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία από την παραγωγή στην κατανάλωση Μάρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίοι οι κολοκυθοανθοί σου.. μου αρέσουν πολυ και φέτος δεν έχω φάει καθόλου..κλαψ..
Δεν βρίσκω όμως φρεσκα κολοκυθολούλουδα..
Φιλιά :)