Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φασολάκια λαδερά


Σεπτέμβρης μεν αλλά η ζέστη καλά κρατεί.
Στις συνταγές που δημοσιεύω δεν μπορούν να λείπουν και τα παραδοσιακά πιάτα.
Να λοιπόν τα φασολάκια τα λαδερά με λίγες προσθήκες....

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λιαστές ντομάτες


Όπως κάθε cook blogger που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του,έτσι και εγώ προσπαθώ να σέβομαι τους αναγνώστες αλλά και αυτά που πρεσβεύω.Έτσι  φτιάχνω πράγματα μόνη μου χωρίς συντηρητικά,Α,Β,Γ,Δ,"Ε" κτλ.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρτα παγωτό de parfum


Μια τούρτα παγωτό με αξεπέραστο άρωμα και "θεϊκή" γεύση.
Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ ,το είπαν και όσοι την γεύτηκαν αφού έγινε για τα γενέθλια ενός αγαπημένου μας προσώπου.Και αφού δεν έτυχε αλλά πέτυχε....

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δροσερή πολύχρωμη σαλάτα


 Δροσερή και πολύχρωμη !
Αρωματική και νόστιμη!
Απλή και γρήγορη!
Μια σαλάτα άξια να σταθεί και στο πιο επίσημο τραπέζι.Η πρόταση αυτή έρχεται εξ ολοκλήρου από την φίλη μου την αγαπημένη και  αμπλοκάριστη  Ιωάννα!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φτερούγες κοτόπουλου "απογειωμένες"



Φτερούγες κοτόπουλου με απογειωμένη γεύση!
Εύκολη ,γρήγορη  και εκπληκτικά νόστιμη συνταγή.
Οι φτερούγες συνήθως γινόντουσαν  στα κάρβουνα.Ο ψήστης μου σήμερα όμως......

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αλουμινόχαρτο και η "καλή" του πλευρά




Πολλοί έχουν αναρωτηθεί στην καθημερινότητά τους για το αν υπάρχει κάποιο "πρέπει" ως προς τον τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων ειδικά όταν πρόκειται για τύλιγμα με αλουμινόχαρτο. Άλλοι, πάλι, έχουν την δική τους θεωρία για την επιλογή τους ή το χρησιμοποιούν βάσει ομορφιάς του τελικού "πακέτου", σαν να επρόκειτο για ένα "δώρο". Το αλουμινόχαρτο έχει μία "καλή" γυαλιστερή πλευρά και μία "θαμπή" ματ. Υπάρχει λόγος να διαλέξουμε μία από αυτές ώστε να έρθει σε επαφή με το προς αποθήκευση τρόφιμο;

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνες με κρέας


Όσοι το δοκιμάζουν το εκτιμούν.Όσοι το ξέρουν απλά το λατρεύουν.
Εγώ φέτος έχω το προνόμιο να έχω δικά μου λαχανικά.Βιολογικά.
Εκεί η γεύση απογειώνεται.