Δεν έτυχε αλλά πέτυχε!Αυτά είναι τα λόγια του "καλύτερου μου πελάτη".Του γνωστού πυθαρακίου!
Τον τελευταίο καιρό η οικογένεια έχει δείξει μια τάση προς στην σπανακοτυρόπιτα.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την δεύτερη εκδοχή.Θα υπάρξει και τρίτη.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κουτ.του γλυκού πιπέρι
350-400γρ φέτα
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
σφολιάτα σπιτική
αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
Το στραγγίζουμε για λίγη ώρα και στην συνέχεια το αλατίζουμε ελαφρώς και το τρίβουμε.
Μετά το στίβουμε το σπανάκι και το "ανοίγουμε"πάλι από τις μικρές μπάλες που έχουμε δημιουργήσει από το στίψιμο.Απλώνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το πιπέρι,τα αυγά,το κρεμμυδάκι,άνηθο,λάδι,και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα μας και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Αν το έχουμε ανοίξει χοντρό το τρυπάμε με ένα πηρούνι εδώ και εκεί.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το σπανάκι και προσθέτουμε την χοντροκομμένη φέτα.Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.Σκεπάζουμε με ένα φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Μικρά tips
Η σπιτική σφολιάτα έχει αρκετό βούτυρο και δεν χρησιμοποιώ λάδι για την επάλειψη,ούτε γάλα και αυγό.Χαράζοντας λίγο το φύλλο στην επιφάνεια βοηθάμε όποια υγρά βγάλει το σπανάκι να εξατμιστούν στην διάρκεια του ψησίματος.Καλό είναι να ακολουθήσετε την διαδικασία του "στιψίματος".Το γευστικό αποτέλεσμα θα επιβραβεύσει πολλάκις το κόπο σας.
Καλή επιτυχία!