Γρήγορος και απολαυστικός!Η γέμιση; Τύπου Black forest.
Μήπως σας έκανε κλίκ;Σας έκλεισε το μάτι;Σε 45 λεπτά το πολύ θα βρίσκεται στο ψυγείο σας !
Υλικά
Για το παντεσπάνι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ.ζάχαρη
7 αυγά
4-5 κουταλιές κακάο
αντί κακάο ρόφημα σοκολάτας τύπου cadbury
Για την γέμιση
1 ερμόλ
λίγη άχνη
1,5 κουτί κομπόστα βύσσινο
το σιρόπι της κομπόστας
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
κουβερτούρα τριμμένη
Γαρνίρισμα
1 ερμόλ(χτυπημένη με άχνη και 3-4 κουταλιές cadbury)
τριμμένη κουβερτούρα
"το σημαντικότερο"υλικό,ότι προστάζει η φαντασία σας.
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι με την σοκολάτα κοσκινισμένο.
Αφού τα αυγά με την ζάχαρη έχουν αρχίσει να κάνουν φουσκάλες,ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Στην λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.Στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και στρώνουμε με το χέρι .Έτσι αποφέυγουμε την ανομοιόμορφη διόγκωση στο ψήσιμο.
Αναλυτικότερα η παρασκευή
Παντεσπάνι σοκολάτας
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την γέμιση.
Όταν ψηθεί το παντεσπάνι αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα απο πάνω.
Σιροπιάζουμε χλιαρό το παντεσπάνι και βάζουμε στην σαντυγί μας.
Δεν την απλώνουμε την σαντυγί μέχρι τις άκρες,γιατί θα βγεί έξω μόλις γίνει ρολό.Ρίχνουμε στην συνέχεια τα βύσσινα ως "άτακτο πληθυσμό".Να τα διακρίνει ένας πανικός.Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα.Η ποσότητα είναι θέμα αυστηρά προσωπικό.
Με την βοήθεια της λαδόκολλας ξεκινάμε την διαδικασία του τυλίγματος.
Συνεχίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρολό.
Αφού τυλίξουμε σφιχτά κόβουμε το ρολό σε 2 η 3 κομμάτια ελαφρώς λοξά ώστε όταν βάλουμε τα μικρά κομμάτια στον κεντρικό κορμό να είναι φαίνεται σαν κορμός δέντρου.
Στην διάρκεια που τυλίγουμε το ρολό χτυπάμε στο μίξερ το άλλο ερμόλ με την σοκολάτα.
Συγκολάμε τα κομμάτια του ρολού και σχηματίζουμε τον κορμό του δέντρου.
Οταν είναι έτοιμο το μείγμα της σαντυγής το στρώνουμε πάνω στον κορμό με παχιά στρώση.
Με την βοήθεια ενός πηρουνιού δημιουργούμε τις ραβδώσεις .
Διακοσμούμε όπως προστάζει η φαντασία μας.Εγω χρησιμοποίησα κουβερτούρα ,άχνη,λίγο πράσινο και ρόδι.
Καλή επιτυχία!
Μικρά tips
Ετοιμάστε τον κορμό από την προηγούμενη μέρα .Έτσι δένουν τα υλικά καλύτερα.
Καλού κακού αν έχετε τραπέζι προσλάβετε security για την φύλαξη του.
Το λικέρ που ταιριάζει στο σιρόπι είναι το πικραμύγδαλο.Αν δεν έχετε βάλτε κονιάκ η ουίσκι.Θα δώσει την σπιρτάδα που θέλουμε.
Τέλος μπορείτε να βάλετε μία βανίλια στην εξωτερική σαντυγί.